2020-03-19 14:24:28• hírek • Szatmár.ro

Súlyosabb büntetést kapnak, akik hamisan nyilatkozva lépik át a határt

Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

A betegség megfékezésében nagy jelentőséggel bír, hogy a potenciális fertőzötteket idejében elkülönítsék, azonban naponta hallani olyan eseteket, hogy egy sárga vagy vörös jelzésű országból érkező, figyelmen kívül hagyja az otthoni karanténra vonatkozó kijárási tilalmat, és ezáltal másokat veszélyeztet. A kormány még szigorúbb büntetésekkel  próbálja ezt megfékezni.

Egyes becslések szerint, a határon áthaladók mintegy 20 százaléka nem mond igazat, amikor arról kell nyilatkoznia, hogy a koronavírus által súlyosan érintett zónából érkezik-e, ezáltal próbálva elkerülni a karantént. Ludovic Orban bejelentette, még szigorúbban fogják büntetni azokat, akik másokat veszélyeztetve nem tesznek eleget az előírt egészségügyi óvintézkedéseknek, vagy hamisan nyilatkoznak érkezési helyükről.  Mindkét esetben akár büntetőjogi következménye lehet a felelőtlen magatartásnak. 


Az ilyen jellegű információk elhallhatása, vagy a karantén ellenére más emberekkel való  kontaktus bűncselekménynek minősűl, mellyel az illető családját és környezete egészségét, életét is veszélyezteti - jelentette ki Orban.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: