2015-11-25 17:05:31• hírek • Kocsis Zoltán

Súlyos vereséget szenvedett odahaza az Olimpia

Az Olimpia és a Chindia egy-egy sorozata is megszakadt a másodosztályú bajnokság 16. fordulójában szerda délután: a szatmáriak három nyert meccs után kaptak ki ismét, míg a vendégek három 1-2-es idegenbeli vereség után nyertek ismét vendégként.

A két csapat őszi meccsén is a Targoviste nyert Daniel Popa és Cristian Cherchez góljaival, a két játékos pedig ezúttal is komoly szerepet játszott a Chindia sikerében. Amely együttes jobban is kezdte a meccset, ám Crinel Stoica valamint a Viitorultól kölcsönkapott Adrian Nenita (kétszer) is célt tévesztett. A 21. percben aztán az Olimpia is közel került ahhoz, hogy megszerezze a vezetést, ám Florin Muresan 6 méteres fejese végül nem talált utat a kapuba.

Fél óra elteltével Cherchez villant, Villand Róbert pedig szabálytalankodott ellene. A büntető végrehajtása Silviu Voineára hárult, aki nem is hibázott. Szünetre ráadásul két gólos hátránnyal vonulhatott az Olimpia, miután a teljes szatmári védelem bizonytalanságát kihasználva a 41. percben Popa is lecsapott. Sajnos nem utoljára...

A szünet után az első gól főszereplői veszélyeztettek, ám Villand kapu mellé, Cherchez pedig fölé küldte a labdát. Adrian Salageanu is próbálkozott - sikertelenül -, majd a 68. percben remekül ívelt Alexandru Bostina elé, aki 8 méteres fejessel szépített. Kevésen múlott, hogy Bostina ne egyenlítsen ki öt perccel később, ám Teodor Miela nem kis bravúrt bemutatva kikotorta a labdát a léc alól.

Ami nem jött össze az egyik kapu előtt, az sikerült a másik előtt - a 82. percben Stoica remekül találta meg az alig két perccel korábban pályára küldött Alin Nisipeanut, aki hat méterről ismét kettőre növelte csapata előnyét. Amikor a hajrá perceiben Denis Chivari három perc alatt begyűjtött két sárgát, sejteni lehetett, hogy a meccs elúszott. A 91. percben pedig Popa ismét lecsapott, 14 méterről a hálóba bombázott, beállítva a 4-1-es végeredményt.

Győzelmével a Targoviste egy helyet előrelépve immár harmadik, míg az Olimpia szintén egy helyet visszaesve hetedik a bajnoki tabellán. Igaz, amennyiben legyőzi az Aradot, akkor a Mioveni is megelőzheti a szatmáriakat.

Az Olimpia a következő fordulóban, szombaton Aradra látogat.

Olimpia - Chindia Targoviste 1-4
gólok:
Bostina (68.) illetve Voinea (30., 11-es), Popa (41., 91.), Nisipeanu (82.)
Az Olimpia összeállítása: Baican - Ciul, M. Muresan, Heil, Iuhas (csk.) - Villand (55. Faur ) - Takács (56. Selagea), Salageanu, D. Munteanu - Al. Bostina, D. Lukács (46. Chivari)

A forduló további eredményei:
Pankota - Medgyes 2-1
gólok: Pirtea (29.), Dragalina (42.) illetve Vitinho (92.)

Ramnicu Valcea - Bihar FC 2-0
gólok: Ludusan (18.), Firtulescu (37.)

Brassó - Resicabánya 11-2
gólok: Mares (13.), Matei (19., 57., 58., 59.), Rusu (21., 54.), Buga (70., 11-es), Burlacu (78., 79.), Popa (91.) illetve Ponoran (33., 45.)

Nagybánya - Karánsebes 4-0
gólok: Pop (39.), Lupu (51., 86., 11-es), Balaure (59.)

Mioveni - Aradi UTA 17.00
Kolozsvári U - Tatrang 17.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: