2017-08-23 21:47:00• hírek • Kocsis Zoltán

Popa és Brata vezérletével verte az Olimpia a szebenieket

A szerdai negyedik fordulóban megszerezte szezonbeli második győzelmét, egyben első hazai sikerét az Olimpia labdarúgócsapata, miután 2-0 arányban legyőzte az eddig hibátlan Hermannstadt gárdáját. A győzelem két fő letéteményese Vasile Pop és Ciprian Brata voltak.

Az első nagy helyzet a nagyszebeniek előtt adódott, de a 10, percben Radu Necsulescu közelről a léc fölé bombázott. Pontatlanságát nyolc perccel később bánhatta igazán, amikor az Olimpia megszerezte a vezetést: Brata ellen szabálytalankodtak hátulról a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Pop értékesítette.

A gólt követően továbbra is az eddig mindhárom meccsüket megnyerő újonc vendégek voltak aktívabbak, többször kerültek a hazai kapu elé. Gólt azonban ismét az Olimpia szerzett az első félidő rájátszásában. Ezúttal Pop volt a feladó, remek passzát Brata váltotta gólra.

A szünet után pontosan tíz perc telt el, amikor ismét Necsulescu került helyzetbe, fejesét követően a labda a lécen csattant. Sabin Lupu is kihagyott egy nagy helyzetet, de fogalmazhatunk úgy is, hogy a szatmári hálóőr, Florin Muntean védett nagyot.

A hajrában Stefan Blanaru sérülése okozta a legnagyobb izgalmakat, a vendégek játékosa egy fejpárbaj után olyan szerencsétlenül ért talajt, hogy kifordult a könyöke. Hosszú percekig ápolták, majd kórházba szállították.

Az első fordulóban Bukarestben megszerzett győzelem után az Olimpia tehát begyűjtötte szezonbeli második sikerét, míg a Clinceni elleni döntetlent követőn első hazai diadalát is elkönyvelhette. Ezzel négy fordulót követően a tabella 11. helyén áll. Szombaton Balotesti otthonában folytatódik a szezon.

Olimpia – Hermannstadt 2-0
gólok:
Pop (18., 11-es), Brata (46.)
Az Olimpia összeállítása:  Fl. Muntean - Durus, Fl. Mureşan (csk.), Hlinca, Copaci - R. Rus (Szász 85.), Ayoub (Lukács 46.)- V. Pop, Miholca, Brata (Bura 94.)- Lusamba

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: