2017-09-09 13:05:55• hírek • Kocsis Zoltán

Súlyos, megalázó vereséget szenvedett az Olimpia Calarasi-on – Selymesnek mennie kell?

archív
archív

Szezonbeli negyedik, egyben legsúlyosabb vereségét szenvedte el az Olimpia labdarúgócsapata szombat délben Calarasi-on, ahol a hazai gárda fél óra alatt öt gólt rúgott. Erre az Olimpia csak eggyel tudott válaszolni. Könnyen lehet, hogy szombaton Snagovban már nem Selymes Tibor lesz a csapat vezetőedzője.

Az Olimpia nem a legjobb hangulatban utazhatott el a Duna-parti városba. A helyi sajtó már egy hete arról cikkezik, hogy elmérgesedett a viszony Karda Attila elnök és Selymes Tibor edző között. Karda az Afumeti elleni hazai bajnoki előtt azt találta mondani, hogy az Olimpia célkitűzése továbbra is az első hat hely valamelyike. Ha ezt valaki nem érti meg, az veheti is kalapját. Sajtótájékoztatón ezt követően Selymes úgy fogalmazott: nem kapta meg a kért játékosokat, a jelenlegi fiatalokkal pedig csakis a csapatépítés lehet a reális célkitűzés. Ha pedig csapatot kell építeni, akkor nem lehet cél az első hat hely. „Ezt mindenkinek tudnia kell, aki ért a focihoz”, tette hozzá.

A hét folyamán aztán szerződést bontott a Marosvásárhellyel két szatmári játékos, Dumitru Muntean és Cornel Ene. Selymes mindkettejük leigazolását kérte, ám a kiszivárgó hírek szerint ezt Karda elutasította, mondván, nincs pénz több fizetésre. Közben Dascalu kapus megunta a kispad keménységét és eligazolt, az Oli pedig szerződtette Munteant. Aki azonban Calarasi-on még nem léphetett pályára.

Mindez kihatott a csapat játékára is, ennek is tudható be talán, hogy a hazaiak már a 3. percben majdnem megszerezték a vezetést. A 23. percben tovább nehezítette az Olimpia helyzetét, hogy Cosmin Bura megsérült, le kellett cserélni, helyére Romario Rus állt be. Igaz, három perccel később a hazaiak is hasonló helyzetbe kerültek, Marius Tomozei helyét Silviu Matei vette át.

Az igazi bajok aztán a 40. percben kezdődtek. Silviu Pana csavart ügyesen kapuba, megszerezve a vezetést. Ennek a hírnek nem egyszer örültek a tavalyi szezonban az Olimpia szurkolói, csakhogy a támadó a nyáron áttette székhelyét Calarasi-ra. Mire mindezt végiggondolhatták a szatmári szurkolók, máris kettővel vezettek a hazaiak: a héten szerződtetett kétszeres gaboni válogatott Gaetan Missi Mezu maradt egyedül Muntean kapussal és nem hibázott. Kétpercenként estek ekkor a gólok, hisz a 44.- percben Olivier Lusamba került Missi Mezuhoz hasonló helyzetbe és szépített.

A szatmári remények nem voltak hosszú életűek, mert az 53. percben Marian Draghiceanu ismét kettőre emelte a hazaiak előnyét. A kegyelemdöfést Valentin Munteanu adta meg a 65. és a 69. percben: előbb a kapust kicselezve, majd fejjel szerezte meg csapata 4. és 5. gólját.

Selymes Tibor vezetőedző irányításával két győzelem, egy döntetlen és négy vereség a csapat mérlege, ezek után az Olimpia a 15. helyen áll hét fordulót követően. Selymes csak a lelátóról nézhette csapata szenvedését, mivel az előző fordulóban piros lapot kapott. Ezzel együtt könnyen lehet, hogy többé már nem is ülhet vissza a kispadra…

A következő fordulóban az Olimpia Snagovban lép pályára.

Dunarea Calarasi - Olimpia 5-1
gólok:
Pana (40.), Messi Mezu (42.), Draghiceanu (53.), Muntean (65., 69.) illetve Lusamba (44.)

Az Olimpia összeállítása: Fl. Muntean - Duruş, Fl. Mureşan (cpt), Copaci, Bura (23.), Villand, Cubaş, Vas. Pop, D. Lukacs, Brata (71. Szász ), Lusamba

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: