2009-10-28 14:29:01• hírek • MTI

Súlyos influenzás megbetegedések

Kórházban ápolják azt a bukaresti lakost, akinél az új vírus okozta influenza súlyos formában jelentkezett, az országban először.

A román egészségügyi minisztérium szerdán közölte, hogy egy 31 éves tanítónőről van szó.
A beteg állapotáról a minisztérium közleménye nem közölt részleteket. Adrian Streinu Cercel, a román egészségügyi minisztérium államtitkára azonban a sajtónak elmondta, hogy a beteg főleg kedden érezte rosszul magát, olyannyira, hogy a sürgősségin kellett ápolni, de most már jobban van. A tanítónő osztályában egy hétre felfüggesztették a tanítást.
Az államtitkár közölte, hogy Kolozsváron is ápolnak egy beteget, akinek állapota szintén súlyos. Rámutatott: a kolozsvári beteg külföldön, a bukaresti tanítónő viszont helyben terjedő H1N1-vírussal fertőződött meg.

Romániában az orvosok a múlt héten figyeltek fel először a vírus helyi terjedésére, vagyis olyan betegek jelentkeztek influenzás panaszokkal, akik nem jártak külföldön, és nem érintkeztek olyan személlyel sem, aki más országból érkezett.

A hatóságok a kelet-romániai Jászvásáron (Iasi) kénytelenek voltak bezárni egy iskolát, miután a tanintézményben 20 gyerek és egy felnőtt fertőződött meg a H1N1-vírussal. Az őszi tanévkezdés óta ez az első, új vírus okozta ideiglenes iskolabezárás. Romániában eddig 441 személy lett újinfluenzás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: