2013-11-19 10:59:29• hírek • MTI

Súlyos hóviharok Északkelet-Kínában

Az elmúlt fél évszázad legsúlyosabb hóviharát éli át ezekben a napokban Északkelet-Kína, Csilin tartományban legalább négyen meghaltak és heten megsérültek nyolc közlekedési balesetben - jelentette a kínai média kedden.

Hejlungcsiang tartomány székhelyén, Harpinban 50 ezer alkalmi hóeltakarító munkást mozgósítottak, miután 1961, vagyis az időjárási statisztikák bevezetése óta nem esett ennyi hó átlagosan egy napon, mint az elmúlt három napban.

Az utakon a civilek és az önkéntesek mellett a rendőrök is a hó és a jég eltakarításán dolgoznak. A városi területeken az óvodákban, az általános és középiskolákban hétfőn és kedden szünetet rendeltek el. Keddre a hóréteg vastagsága helyenként meghaladta a tíz centimétert.

A szomszédos Csilin tartományban a közlekedési rendőrök 24 órás őrjáratba kezdtek, az utakra merészkedőket különös óvatosságra intik. A tartomány székhelyéről dugókat jelentettek, a tömegközlekedés jelentősen lelassult. Csangcsun és Bajsan városokban az iskolák hétfőn ugyancsak zárva maradtak, egyes autópályákat is le kellett zárni. A hóréteg ott is meghaladta a tíz centiméteres vastagságot.

Az utak tisztításán a nap 24 órájában több tízezren dolgoznak, de a helyszíni jelentések szerint a folyamatos hóesés és hideg miatt nem sok eredménnyel. A csangcsuni repülőtérről késésekről érkeztek hírek, a régióban több tucat vasúti szerelvénynek szintén megnőtt a menetideje. Az előrejelzések szerint a régióban további hóesésre lehet számítani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: