2020-06-28 06:55:23• hírek • MTI

Súlyos árvíz pusztít Dél-Lengyelországban is

Mintegy 400 embert kellett kimenekítenie a lengyel tűzoltóságnak péntek éjjel és szombat délelőtt a délkelet-lengyelországi Kárpátaljai vajdaságban pusztító árvíz miatt – közölte Mateusz Morawiecki miniszterelnök szombaton, miután a helyi válságstábnál tájékozódott a kialakult helyzetről.

Az árvíz, amely a péntek éjjeli heves esőzések és zivatarok nyomán keletkezett, főként a rzeszówi, lancuti, przeworski és przemysli körzetet sújtja. Morawiecki elmondta, hogy az állami tűzoltóság az önkéntes tűzoltókkal karöltve péntek éjjel óta dolgozik a katasztrófa sújtotta területen, és ez idő alatt mintegy 400 embert, köztük Covid-19-betegeket menekítettek ki. A kimentett embereket ideiglenes szállásokon, főként iskolákban helyezték el, jóllehet ezek közül is sokat elöntött az ár.


A miniszterelnök szerint környezeti veszély is fenyeget, miután az ár elöntött egy szennyvíztisztító telepet. Morawiecki arról biztosította a károsultakat, hogy a kormány vésztartalékából haladéktalanul megkezdik kárenyhítés kifizetését egyének és a helyi hatóságok számára egyaránt.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: