2020-03-02 09:00:52• hírek • Refszatmár.eu

Sulinyitogató kalandozást szerveztek a Refiben

Játékos és családias hangulatú foglalkozáson vehettek részt a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban mindazok, akik az iskola padjait tervezik majd „koptatni”.

Szombaton délelőtt 10 órától Varga Szilárd-Csaba iskolalelkész Jézusnak a Hegyi beszédben elhangzó záró gondolatait helyezte a jelenlevők szívére: „Mindaz, aki hallja tőlem ezeket a beszédeket, és megcselekszi azokat, hasonló a bölcs emberhez, aki kősziklára építette házát. És ömlött az eső, jöttek az árvizek, fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba, de nem dőlt össze, mert kősziklára épült. Mindaz, aki hallja tőlem ezeket a beszédeket, és nem cselekszi meg azokat, hasonló a bolond emberhez, aki homokra építette házát. És ömlött az eső, jöttek az árvizek, fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba, amely összeomlott, és romhalmazzá lett.” (Mt 7,24-27) Fontos, hogy sziklára, jó alapokra építsük életünket és gyermekeink életét. Az élet viharai váratlanul jönnek, fontos, hogy biztos alapunk, gyökerünk legyen. – biztatott a lelkipásztor.

Cuculeanu Andrea tanítónő, kolléganőit maga mellett tudva, gyermekszíveket átható jókedvvel, humorral és bensőséges szeretettel fogadta a gyermekeket, akik ezt láthatóan érezték és élvezték is. A leendő refisek Bogyó és Babóca segítségével ismerkedhettek meg az iskola mesés rejtelmeivel. A katicabogárral együtt még azt is elénekelték: „Szállok az égen, nap süt a réten, hét kicsi pöttyöm csillan a fényben, ámde megállok, rád ha találok, nyújtsd fel az ujjad: arra leszállok.” Isten újja és gondviselése vezesse őket útjukon!

A nyíltnapi alkalom végén Póti Eduárd igazgató és Elek Kinga aligazgatónő elmondta, szeretettel várják a gyermekeket és a szülők bizalmát.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: