2010-09-20 10:27:27• hírek • Kertész Róbert/MTI

SuBo háromszoros Guinness-rekorder

Három rekorddal is bekerül a jövő évi Guinness-rekordgyűjteménybe Susan Boyle, azaz SuBo, Skócia ünnepelt énekes - és immár multimilliomos - sztárja.

A 2011-es Guinness Rekordok Könyve szerint brit női előadóművész albuma még soha nem fogyott olyan gyorsan, mint SuBo első, "I Dreamed A Dream" című lemeze, és a felvétel megdöntötte a bemutatkozó albumok első heti értékesítési rekordját is.

Susan Boyle a híres kiadvány által számon tartott harmadik rekordjára valószínűleg kevésbé büszke, mint a másik kettőre: a Guinness szerint ugyanis ő a legidősebb brit előadó, aki első lemezével az eladási listák élére került. SuBo ugyanis 48 esztendős volt, amikor lemeze első lett az értékesítési rangsorban.
Tavaly ősszel megjelent bemutatkozó CD-jéből a kiadás hetében csaknem 412 ezer kelt el Nagy-Britanniában, 50 ezerrel több az Arctic Monkeys korábbi első heti rekordjánál.

Az egyedül élő háziasszony, akit nyugat-skóciai faluján kívül korábban senki nem ismert, tavaly tavasszal lett gyakorlatilag öt perc alatt világhírű, miután hihetetlen énekhanggal döbbentette meg a brit ITV kereskedelmi televízió évente megrendezett tehetségkutató vetélkedőjének zsűrijét és közönségét.

Először mindenki csak nevetett rajta - beleértve a zsűrit is -, amikor még a válogató szakaszban rendezetlen, őszes hajával, szegényes utcai öltözetben kisétált a Britain's Got Talent című showműsor színpadára, és bejelentette, hogy legalább olyan híres szeretne lenni, mint Elaine Paige angol musicalsztár.

Egy perc múlva már nem nevetett senki. A közönség őrjöngve ünnepelt, a zsűri tagjai pedig a szó legszorosabb értelmében tátott szájjal hallgatták, amint a skót dombvidék mélyéről előkerült amatőr versenyző a nemzetközi "showbiz" legnagyobb profi  világsztárjait megszégyenítő hangon adta elő a későbbi album címadó dalát a Nyomorultak című musicalből.
SuBo nemhogy híres, de azonnal világszenzáció lett: előadását a legnagyobb amerikai tévéhálózatok sugározták hetekig újból és újból fő műsoridőben, a színpadon töltött első öt percének felvételét pedig már vagy 200 millióan látták a különböző internetes videoportálokon.

A középkorú háziasszonyból lett világsztárt a napokban különös megtiszteltetés érte: a Nagy-Britanniába látogató XVI. Benedek pápa glasgow-i szabadtéri miséjén énekelhetett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: