2017-09-19 14:23:39• hírek • Szatmár.ro

Stuttgartból érkezik a csapolt sör a hétvégi Szatmári Oktoberfestre

A kétnapos ünnep szervezői kedden hozták nyilvánosságra a pontos programot - meglepetések is várják majd a résztvevőket!

Jelenleg is zajlik az először 1810-ben megszervezett Müncheni Oktoberfest, hamarosan pedig Stuttgartban tartanak nagy sörünnepet, az 1818 óta évente megrendezett Canstatter Volkfestet. Szatmárnémetiben pedig szeptember 23-24-én tartják a kis helyi Oktoberfestet a Német Demokrata Fórum, a Kisiparosok Kamarája és a Német-Román Gazdasági Egyesület szervezésében. Kedden délben a Svábházban beszéltek a szervezők a hétvégi rendezvényről.

Mint kiderült, a helyszín ez alkalommal is a Svábház lesz, annak udvara, rossz, esős idő esetében pedig az épület termeiben folytatódik a mulatozás. A szervezők hangsúlyozták: ez nem csak sörünnep, hanem annál sokkal több. Hagyományőrzés és kulturális program is.

Leitner János, a Szatmár Megyei NDF elnöke elmondta: 700 liter csapolt sörrel készülnek a rendezvényre, amelyet Stuttgartból szereznek be, szóval igazi német fesztiválsörrel csillapíthatjuk majd szomjunkat. Természetesen a választékot alkoholmentes és barna sör is színesíti majd. 400 kilogramm kolbászt is beszereztek, szóval a folyékony kenyér mellé finom, többféle húskészítmény kerülhet.

Szeptember 23-án a tervek szerint Szatmárnémeti polgármestere, Kereskényi Gábor veri majd csapra az első söröshordót 14 órakor, majd azt követően a Czier Zsolt vezette Mezőfényi Fúvószenekar fog a jó hangulatról gondoskodni. 18 órakor lesz a tombolahúzás, 19 órától pedig az Elvis Band fog zenélni. A mulatság 23 óráig tart majd, hogy vasárnap mindenki elérjen a 10 órától kezdődő szentmisére a Kálvária templomba. Onnan rendezett menetben vonulnak át a résztvevők a Svábházba, ahol fehérkolbász-kóstolással folytatódik majd a buli. Zenélni fognak a Mezőfényi Fúvósok és van egy olyan sejtésünk, hogy a sör is olyan jól fogy majd, ahogy az első napon is történt.

Az eseményen jelen lesz a Német-Román Gazdasági Egyesület egy küldöttsége is, akik már néhány nappal az Oktoberfest előtt Szatmárnémetibe érkeznek és csütörtökön 18 órakor a Miorita étteremben egy gazdasági konferencia főszereplői lesznek. Ennek egyik témája az áruforgalmi adó lesz, de a résztvevők megismerhetnek egy olyan rendszert is, amelyben szatmári vállalkozók németországi partnerekkel vehetik fel a kapcsolatot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: