2017-09-22 10:01:21• hírek • Kocsis Zoltán

Stuttgart vagy München – a megyei tanács segítséget kér

Darius Filip prefektus, Pataki Csaba megyei tanácselnök és Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester fogadta csütörtökön Dragos Anastasiut és Sebastian Metzet, a Román-Német Kereskedelmi és Iparkamara elnökét és igazgatóját, valamint Kádár Gyulát, a Német-Román Gazdasági Egyesület elnökét.

A megbeszélésen Anastasiu a munkaerőhiányt, ezen belül is főleg a szakképzett munkaerő hiányát, valamint az adózási és törvénykezési előreláthatóság hiányát nevezte a romániai vállalkozók, vállalkozások legsúlyosabb problémáinak.

Filip emlékeztetett arra, hogy Szatmár megye élen jár a duális szakképzés területén. Pataki kiemelte a németországi Ostalb járással kialakított szoros együttműködési, partneri kapcsolatokat. A megye első embere egyben segítséget is kért vendégeitől. Arra kérte őket, vessék be lobbiképessüget annak érdekében, hogy sikerüljön a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtérről valamely dél-német városba járatot indítani. Mondanunk sem kell, hogy Németország déli részének két legnagyobb városa München és Stuttgart, valószínűleg e két metropolisz egyike lehet a célpont.

A megbeszélés keretein belül Kereskényi bemutatta azokat az adó- és egyéb jellegű kedvezményeket, amelyeket Szatmárnémeti képes biztosítani a gazdasági szféra szereplőinek.

A tárgyalás végeztével mindkét fél hasznosnak és eredményesnek ítélte a találkozót és egyetértettek abban, hogy az eddiginél is szorosabbra kellene fűzni kapcsolataikat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: