2017-02-22 10:35:45• hírek • Szatmár.ro

Stúdióelőadás a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján

A Visky András Júlia című monodrámája alapján színre vitt stúdióelőadásával emlékezik a szatmárnémeti Harag György Társulat február 25-én a kommunista diktatúra áldozataira.

A szombat délután 6-tól az Ács Alajos Játékszínben kezdődő előadás szereplője Rappert-Vencz Stella, rendezője Nagy Regina, jegyek pedig elővételben a színház jegyirodájában kaphatók hétköznap 10 és 17, szombaton 10 és 13 óra között, illetve előadások előtt egy órával.

A Júlia - Párbeszéd a szerelemről című monodráma a szerző családjának tragikus sorsát mutatja be. Édesapja Magyarországon képzett református lelkész, aki fiatal feleségével a második világháború után Magyarországról „átszökik" Erdélybe, hogy a nyáját szolgálja. Az 1956-os ideológiai tisztogatás következményeként 22 év börtönre ítélte őt a román kommunista diktatúra. Nem sokkal később feleségét, Júliát hét gyermekével kitelepítik a Duna-delta Gulágjába. Azt sem tudja, hogy férje él-e még. Júlia az emberpróbáló helyzetben is a szerelemről és a hűségről ad tanúbizonyságot. Hűséges marad Istenhez, férjéhez és a magyarsághoz.

A Magyar Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozatával nyilvánította minden év február 25-ét a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjává.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: