2013-09-19 16:01:07• hírek • Szatmár.ro

Stúdióbérletet indít a Harag György Társulat

A 2013/2014-es színházi évadban Stúdióbérletet indít a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata.

Az idén első alkalommal kereskedelmi forgalomba bocsájtott belépővel öt stúdióelőadást tekinthetnek meg a nézők. Azok, akik ilyen bérletet váltanak, három előadást a színház Ács Alajos Stúdiójában, kettőt pedig színpadi nézőtérről tekinthetnek meg.

A bérletben szereplő első előadás a Schwajda György által jegyzett Himnusz, amelyet a fiatal, tehetséges rendező, Csiki Zsolt visz színre. A rendező a tavalyi évadban két produkcióval is bemutatkozott Szatmárnémetiben: az Ács Alajos Stúdióban vitte színre a Liselotte és a május című Pozsgai Zsolt-szöveget, két szereplővel, illetve a Boldogságia című nagyszínpadi előadás is az ő munkáját dicséri (a Mikó Csaba-darab ősbemutató volt).

„Függök ezen a zord élet-párkányon..." címmel szerepel a bérletben Bogdán Zsolt kétszeres UNITER-díjas és Jászai-díjas érdemes művész Ady-estje, amelynek szerkesztő-rendezője Szugyiczky István, a Harag György társulat örökös tagja. A Stúdióbérletben szerepel továbbá a Szophoklész Antigoné című művének felhasználásával színre vitt produkció, Balogh Attila rendezésében, aki már több nagysikerű előadást is színpadra állított Szatmáron. Az új bérlet tulajdonosai Kányádi Sándor Ünnepek Háza című darabját is láthatják, Kányádi Szilárd rendezésében. Egy vers- és mozgásszínházi elemekből felépített produkció is szerepel a bérletben, Bicskei Zsuzsa Pilinszky-estje „Magam talán középre állok" címmel.

A stúdióbérlet ára 40 RON, ám azok a nézők, akik nagytermi bérletet is vásárolnak, 30 RON ellenében vehetnek stúdióelőadásokra szóló bérletet, azaz 10 RON kedvezményben részesülnek. A Stúdióbérletek a társulat két alapítója, Nyiredi Piroska színésznő, örökös tag és Kovács Ferenc rendező-dramaturg, örökös tag nevét viselik majd. A bérletekben szereplő előadásokat csütörtöki és szombati napokon fogja játszani a társulat.

Az érdeklődők a színház Horea úti jegypénztárában válthatnak bérleteket, hétköznap 10 és 17 óra között, illetve szombaton 10 és 13 óra között. Bővebb információkért a 0261-712106-os telefonszámon lehet érdeklődni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: