2010-11-23 13:29:15• hírek • Szatmár.ro

Strudlifesztivál a Svábházban

kép: nosalty.hu
kép: nosalty.hu

Fiatalok tanulhatják el a strudlisütés titkait a legtapasztaltabbaktól november 26-án a Lucaciu utcai Svábházban.

A sváb kultúra kulináris hagyományainak átörökítése céljából tartanak strudlifesztivált péntek este fél nyolctól, a szatmárnémeti svábok Lucaciu utcai közösségi házában. A hagyományok ugyanis csak akkor maradhatnak életben, ha gyakorolják azokat, a fiatalok azonban már egyre kevésbé találkoznak otthon a régi szokásokkal.

A helyi sváb közösség felaprózódása, a vegyes házasságok mind a szatmári svábok sajátos színének elvesztéséhez vezethetnek, ha nem indulnak kezdeményezések, a hagyományok megtartásáért. Különösen igaz ez a kivételesen finom sváb ételekre, a kulináris különlegességekre, amelyek a ma embere étkezési kultúrájának egyhangúvá válásával feledésre lennének ítélve.

Ezért szervezi meg november 26-án a Kálvária templom német közössége a strudlifesztivált, melyen a strudli készítésének titkaiba próbálják beavatni a fiatalokat és érdeklődőket az étel legtapasztaltabb mesterei. A sütés mellett kötetlen beszélgetésre, eszmecserére, mulatságra is sor kerül. A rendezvény nyitott, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: