2013-11-19 16:54:31• hírek • Szatmár.ro

Strudli és jókedv idén is

A Sváb Házban idén is megszervezik a már hagyománynak számító strudlifesztivált.

Nem telhet el az ősz strudlifesztivál nélkül Szatmárnémetiben. A Kálvária templom német közössége és a Szatmári Német Demokrata Fórum november 30-án, szombaton délután öt órától immár ötödik alkalommal rendezi meg a sváb ételspecialitás napját értékmentés, a szatmári sváb hagyományok ápolása és népszerűsítése céljából. Aki ugyanis ellátogat a fesztiválra, nem csak a strudliba kóstolhat bele, de igazi sváb világba csöppen bele a zenével, a népviseletben sürgő-forgó emberekkel élő teremben, ahol ugyanakkor megízlelheti a szatmári sváb termővidékek borát, és mindenek előtt a sváb vendégszeretetet.

A strudlit idén a szatmáriak mellett a nagymajtényiak, nagykárolyiak és túrterebesiek gyúrják - lesz krumplis, túrós és lekváros változatban, adnak hozzá aludt tejet vagy forralt bort. Újdonság idén a strudlileves, amit a helyszínen szintén meg lehet kóstolni. A strudlikészítést az érdeklődők a helyszínen megtanulhatják, a receptet is megkaphatják.

A szervezők tehát igazi, szombat esti programot kínálnak minden érdeklődőnek november 30-án délután öt órától a V. Lucaciu (Árpád) utca 9-es szám alatti Kulturtreffben, a belépés idén is ingyenes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: