2015-10-30 13:57:01• hírek • Szatmár.ro

Street-art művészek tették kicsit színesebbé Szatmárnémetit

Érdeklődve nézték a szatmáriak a Decebal hídra felvezető útszakaszt tartó oszlopokon a különleges graffitit - és valószínűleg nagyot néznek majd az emberek a különös dekorációval ellátott autóbuszt megpillantva is. A RestArt kulturális rendezvénysorozat részeként dolgoztak Szatmárnémetiben a street-art művészek.

"Sokan azt mondják, hogy Szatmárnémeti egy unalmas, szürke város, ahol soha nem történik semmi. Ezen szeretnénk változtatni" - magyarázza beszélgetésünk elején Török Márk, egyebek mellett a La Damburi fesztivált és a most zajló, éppen pénteken lezáruló RestArt kulturális fesztivált szervező SamStudia Egyesület egyik vezetője. A fiatalok Kolozsváron végzik tanulmányaikat, Török éppen doktorizik. Emellett számos ottani rendezvény szervezésében vettek részt, a megszerzett tapasztalattal pedig a szatmáriak életébe vinnének egy kis színt.

És ezt szó szerint is lehet érteni. A fesztivál keretében ugyanis két street-art művészt is Szatmárnémetibe csábítottak, hogy kicsit színesítsék a szürke felületeket. Pár nappal ezelőtt a Decebal híd alatti oszlopokat dekorálta egy temesvári graffitis: az eredmény pedig igazán különlegesre sikeredett. "A polgármesteri hivatal partner volt a kezdeményezésben, könnyen rábólintottak erre a projektre."

A Transurban is könnyen belement abba, hogy egy másik utcai képzőművész az egyik midibuszt dekorálja. "Erre egy 3D-érzetet keltő dekoráció kerül, amit hamarosan befejezünk" - mondja Török Márk, aki nem  tudta megmondani, hogy milyen vonalon közlekedik majd a jármű. Az viszont biztos, hogy az első napokban nagy feltűnést kelt majd Szatmárnémeti utcáin.

A tervekről beszélgetve kiderült: szerettek volna már egy méretes 3D-s festményt is elhelyezni valahol Szatmárnémetiben, de a művész által kért több ezer eurós ár miatt ez nem jött létre. Jövőre viszont az ország legjobb graffitiseinek szerveznének versenyt a szatmári megyeszékhelyen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: