2019-07-27 07:13:28• hírek • Közlemény

Stratégákat avatnak a Partiumi Magyar Napokon

Közhellyé koptatott kijelentés, hogy a sakk összeköt a kultúrában, sportban, művészetben, oktatásban és szórakozásban. A Partiumi Magyar Napokon évről évre bebizonyítják ennek igazságtartalmát és azt, hogy a misztikus játék nem ment ki divatból és még mindig kapocs tud lenni az emberek között. 

A régióünnepen idén is bajnokokat avatnak – 23-án, pénteken 14 órától a 10-14 évesek korosztály, 24-én, szombaton 14:00 órától a 14 évnél idősebbek ülhetnek le az asztalokhoz Senior kategóriában, 25-én, vasárnap pedig szintén délután 2-től a 14 év alatti, Pindur versenyzőké a főszerep a Kossuth-kertben felállított „küzdőtéren”.

 

„Minden évben több tucatnyian mérik össze sakktudásukat a Partiumi Magyar Napokon. Az ifjak és az örökifjak lelkesedése az elmúlt majd’ két évtized során mit sem változott. Néhányuk annyira szívén hordja az eseményt, hogy újabbnál újabb ötletekkel járulnak hozzá a szervezés sikeréhez. Nyitottak vagyunk mindenre, ami emeli a sakkjátszmák színvonalát, ezért is vezettük be az elmúlt években a két korcsoportot és a díjazást is” – mondja Polner József, a sakkverseny szervezője. 

 

Az előző évek tapasztalat szerint a táblák mellé nemcsak Szatmárnémetiből érkeznek versenyzők, hanem az egész térségből. Az elmúlt évek során egyre több asztalt helyeztek ki a szervezők a regisztráltak számára. Ezzel egy időben pedig a nézők száma is többszörösére emelkedett – bizonyítva, hogy a sakk összeköti az embereket. Bár fontos a néma szurkolás is, és a részvétel is fél siker, az igazi tét, hogy a nyertesek elmondhatják magukról, hogy ők bizonyultak a legjobb stratégáknak a 18. Partiumi Magyar Napokon.

 

A szervezők a 0770 796 824 telefonszámon várják az játékosok előzetes jelentkezését, de nyitottak a versennyel kapcsolatos ötletekre is. 


 

A Partiumi Magyar Napok fő támogatói:

Aushopping, Tarr Beton, Ecomatrix, Catena, Joy Strand, Aquavia, CBA

 

Intézmények: Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, G. M. Zamfirescu Művelődés Központ, Szatmárnémeti Városa, Szatmár Megye Tanácsa, Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), Nemzeti Kulturális Alap (NKA), Bethlen Gábor Alap, Agrárminisztérium, Nemzeti Együttműködési Alap (NEA), Magyar Turisztikai Ügynökség, Szerencsejáték Service Nonprofit Kft

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: