2015-11-15 12:23:20• hírek • MTI

Storck: Gólért és az Európa-bajnokságért előre!

Az elsődleges feladatnak a gólszerzést tűzte ki a norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtező vasárnapi visszavágóján Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

"Oslóban az volt a célunk, hogy sikerüljön olyan eredményt elérni, amely jó kiindulópont a visszavágóra, ez az 1-0-ás győzelemmel sikerült is, de ennél se több, se kevesebb nem történt" - nyilatkozott a német szakember a telki edzőközpontban tartott szombati sajtótájékoztatón, amelyet megelőzően Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője az MLSZ nevében részvétét fejezte ki a párizsi terrortámadások áldozatai családjának.

Bernd Storck kijelentette: nem szabad, hogy a Groupama Arénában sorra kerülő visszavágón az első perctől kezdve védekezni álljon be az együttes, éppen ezért most is az a legfontosabb, és az elsődleges cél, hogy gólt szerezzen a magyar csapat.

"Ez most egy felhívás is a szurkolóknak, tudniuk kell, hogy nem akarunk mindent kockára tenni, a türelmüket és a támogatásukat kérjük, hogy tizenkettedik játékosként álljanak a válogatott mögé" - fogalmazott.

A sajtótájékoztatón részt vett Dzsudzsák Balázs csapatkapitány is. "Az első félidőt megnyertük, nagyon bízom benne, hogy holnap egy tudatos és higgadt játékkal sikerrel tudjuk megvívni ezt a párharcot" - mondta.

A hazai vereség ellenére bízik továbbjutásukban Per-Mathias Högmo, a norvég labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az 55 éves szakember a mérkőzés helyszínén tartott sajtótájékoztatón elsőként a párizsi terrorcselekményekre reagált egy Martin Luther King-idézettel: "A sötétség képtelen kiűzni a sötétséget; csak a fény képes rá. A gyűlölet képtelen kiűzni a gyűlöletet, csak a szeretet képes rá."

Per-Mathias Högmo az összecsapással kapcsolatban elmondta, nagyon nehéz mérkőzésre számít, ahol véleménye szerint számukra az a legfontosabb, hogy ők szerezzék az első gólt. Hozzátette, kilencven perc hosszú idő, így türelmesnek kell lenniük. A szakember szerint Oslóban az egyforma esélyt kínáló szituációkból a magyarok jöttek ki jobban, de bízik benne, hogy a visszavágón ez már nem így lesz.

A norvég szövetségi kapitány kiemelte az első mérkőzésen parádésan védő Király Gábort. Elmondása szerint alaposan felkészültek a hálóőrből, s reméli, hogy ezúttal sikerül majd túljárni Király eszén.
Per-Mathias Högmo kiemelte, hogy "minden játékosa a pályán lesz, aki tud gólt lőni", ugyanakkor felkészültek a büntetőpárbajra is.

A magyar labdarúgó-válogatott 34 éve nem múlta felül hazai pályán Európa-bajnoki pótselejtezős riválisát, Norvégiát. Idehaza legutóbb az 1981 októberében, Budapesten játszott világbajnoki selejtezőn győzött a magyar együttes, akkor Mészöly Kálmán csapata - vb-részvételt érő - 4-1-es győzelmet aratott. Azóta hazai közönség előtt három döntetlen és két vereség a mérleg magyar szempontból.  Az összesített mérleg ugyanakkor magyar fölényt mutat: a nemzeti együttes 18 találkozón 8 győzelem mellett 5-5 döntetlent és vereséget számlál, a gólkülönbség 33-19.

A találkozó 21.45-kor kezdődik a Groupama Arénában, a mérkőzést a spanyol Carlos Velasco Carballo vezeti.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata (az MTI szerint):
Király Gábor - Fiola Attila, Juhász Roland, Guzmics Richárd, Kádár Tamás - Nagy Ádám, Elek Ákos - Lovrencsics Gergő, Stieber Zoltán, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám

Magyarország - Norvégia m4, DigiSport1.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: