2010-05-18 09:12:10• hírek • Blikk

Drogelvonó vár Stohlra

Mint ismert, amikor május 1-jén hajnalban tömeges autóbalesetet okozott, a rendőrségi jelentések szerint alkoholos és drogos befolyásoltság alatt állt.

Nem zárható ki a függősége sem, s bizony komoly szenvedések várnak rá, ha végleg le akar szokni a kábítószerről. Stohl korábban már részt vett egy elterelésen, amikor 2005 novemberében a rendőrség megvádolta drogfogyasztással, aminek az lett a vége, hogy Stohl önként vetette alá magát a kezelésnek.

Nagyon valószínű, hogy most is hasonló sors vár rá: hat hónapon keresztül kell majd kezelésre járnia, 40-50 alkalommal kell megjelennie vagy egyéni, vagy csoportterápián, ahol szúrópróba szerűen vizeletmintát is vesznek tőle, hogy megbizonyosodjanak róla: él-e még tiltott szerekkel.

Ráadásul egy ilyen leszoktatóprogram nagyon kemény, a kokainfogyasztók esetében többnyire pszichés elvonási tünetek jelentkezhetnek. Amint azt dr. Zacher Gábor toxikológustól megtudtuk, a drogfogyasztó folyton feszült, ingerült, és dührohamok mellett hallucinációk is előfordulhatnak. A szakember szerint függőség esetén még orvosi segítséggel is rendkívül nehéz és hosszadalmas a leszokás, de nem lehetetlen. Számos példa volt már arra is, hogy valaki egyedül, saját erejéből tette le a szert, de sokkal jobb szakértő segítségét kérni, hogy véletlenül se hátráljon meg az illető - pláne úgy, ha hatóságilag is kötelezik erre.

A cikk folytatását a blikk.hu oldalán olvashatják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: