2010-12-14 12:31:14• hírek • Blikk

Stohl este tíztől hajnal négyig ivott

Kedden megkezdődik Stohl András (43) bírósági pere. A színésznek azért kell a bíróság előtt felelnie, mert május 8-án hajnalban súlyos közúti balesetet okozott kábítószeres és alkoholos befolyásoltság alatt.

A Blikk megszerezte a vádiratot, amelyet a Budakörnyéki Ügyészség állított össze, ez tartalmaz minden részletet az üggyel kapcsolatban. A május 7-i, Nemzeti Színházban tartott bemutatótól kezdve egészen másnap kora reggelig, amikor a rendőrök a saját házából előállították Stohl Andrást.

A papírokból megtudhatjuk, hogy „a Park című színdarab kb. 22 órás befejezését követően kb. éjfélig alkoholt fogyasztott. Ezután a színházból eljött, és egészen kb. 4 óráig különböző budapesti szórakozóhelyeket látogatott meg, amely helyeken további, pontosan meg nem határozható mennyiségű szeszes italt fogyasztott."

A vádirat szerint ezután autóba ült, és Fót felé vette az irányt, több KRESZ-előírást is figyelmen kívül hagyva próbált hazatérni a mulatozás után: „Subaru Forester típusú személygépkocsijával az adott útszakaszon megengedett 90 km/órás sebességet túllépve, kb. 115-120 km/ órás sebességgel közlekedett úgy, hogy a gépkocsival való elindulása után vezetési képességre hátrányosan ható szert, kábítószernek minősülő kokaint is fogyasztott."

Tény: Stohl szervezetében a cselekmény időpontjában 2,15-2,23 ezrelék közötti véralkohol-koncentráció volt, amely közepes fokú alkoholos befolyásoltságnak felel meg.

A baleset után Fót felől egy mentőautó tartott Budapest felé, amely azonnal a sérültek segítségére sietett. A színész kedvese is a helyszínre érkezett, akinek kocsijával Stohl hazament, mielőtt a rendőrség megérkezett volna. Így arról sem volt fogalma, hogy a másik két autóban utazóknak milyen sérüléseket okozott. Nem tudta, hogy K. Pálnak nyílt combcsonttörése lett, lányának, Ibolyának a mellkasa zúzódott, s a másik autóban ülők agyrázkódást szenvedtek. A rendőrök 5.45-kor állították elő a színészt fóti otthonából.

A papírok szerint Stohl Andrást a következőkkel vádolják: „súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette; engedély nélküli megszerzéssel elkövetett lőszerrel visszaélés bűntette. A Dunakeszi Rendőrkapitányság a minősülő megszerzéssel, csekély mennyiségre elkövetett kábítószerrel viszszaélés vétsége miatt folytatott nyomozást a vád tárgyává tett tényállás miatti büntetőeljárástól elkülönítette."

Ez utóbbi mondat azt jelenti, hogy mivel a színész önként jelentkezett elterelésre - drogelvonóra -, a kábítószerrel kapcsolatos vétség miatt nem kell felelnie, ha becsületesen végigcsinálja a programot.

A cikk folytatását a blikk.hu oldalán olvashatják.


A vádirat
A vádirat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: