2012-10-18 07:28:18• hírek • Blikk.hu

Stohl a börtönről: van itt verés

Stohl András szerit a börtönben mindenki feljelent mindenkit, de néha nehéz eldöntenie, ki való jobban a rács mögé, mert a fegyőrök között van, aki kegyetlenebb jó néhány büntetését töltő rabnál.

Stohl a börtönben esténként papírra vetett naplója alapján a napokban megjelenő Magyar börtönpokol című kötetben Szalai Vivien arról ír, hogy a rács mögött folyamatosak a feljelentések és a súlyos bántalmazások következmények nélkül maradnak.: „rab rabot, rab felügyelőt, felügyelő a rabot, felügyelő a felügyelőt,... és nehogy azt higgyék, hogy mindig a nevelőnek vagy a felügyelőnek hisznek... Persze azért őket sem kell félteni, van itt verés, vetkőztetés, megalázás, el sem tudjuk képzelni, mi minden." - Stohltól megtudjuk, miként képes bántalmazni rab rabot a cella falai között.

„Volt egy vékonydongájú, jó szándékú romasrác, napok óta láttam rajta, hogy valami nem stimmel... behívtam a cellába, szívjunk el egy cigit. ...próbált mosolyogni, de aztán kifakadt. Nappal semmi gáz, de ahogy este hatkor bezárják az ajtót, kezdődik a pokol. Van úgy, hogy egész este helyben kell futnia, amíg a másik kettő elalszik. Egy hétig nem mert fürödni, mert szégyellte, hogy egy tömör műanyag mosókefével úgy elverték a seggét, hogy fekete lett a véraláfutástól„ - írja Stohl, aki szerint ugyan a börtönben tehet panaszt társai bántalmazásáról a fogvatartott, de sokuk nem mer.

A cikk folytatásáért kattints ide!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: