2010-07-16 10:23:18• hírek • Blikk

Stohl: A pokolból is visszajövök!

Csak a Blikket engedték be A Tenkes kapitánya című darab próbájára, ahol a címszereplő Stohl András (43) és a fő ellenséget alakító Szikszai Rémusz éppen az egy évvel ezelőtt bemutatott nyári színházi előadás egyik kulcsjelenetét gyakorolta.

Stohl láthatólag élvezte a próbát, jókat nevetett, ha valami éppen nem úgy sikerült, ahogy szerették volna. A színészi pro­fizmusának köszönhetően még az sem látszott rajta, hogy mostanában köztudottan nehezen viseli az újságírók jelenlétét. Ennek ellenére a május 8-án súlyos balesetet okozó színész még interjút is adott a Blikknek, amelyben elárulta: mindent megtesz azért, hogy visszatérjen élete a normális kerékvágásba, a várható büntetést pedig tiszteletben tartja majd. Amíg azonban ez kiderül, dolgozik tovább, most éppen a siklósi előadás főszerepét alakítja, amely láthatólag a szíve egyik csücske.

- Mérhetetlenül szeretem ezt az előadást és a szerepet is. Én Zenthe Feri bácsin nőttem fel, iszonyatosan szerettem a sorozatot is. Ebben a szerepben lehet lovagolni, énekelni, játszani, mókázni, vívni, verekedni, szóval komoly kihívás. A színészetben éppen ez a jó, hogy az ember olyan dolgokat csinál, amilyeneket egyébként nem. Még akkor is, ha alapvetően pozitív hőst nehezebb játszani, mert unalmas. Negatívnak általában jobb lenni, ugye - grimaszolt egyet, hiszen ő maga is azzá lett, miután május 8-án hajnalban egy nagyon rossz döntés következtében alkohol és kábítószer hatása alatt okozott súlyos közlekedési balesetet.

Hogy mi zajlik le benne, nem tudni, legbelsőbb érzéseiről még nekünk sem akart beszélni, de sejthető, hogy Stohl András a szíve mélyén hatalmas harcokat vív. Mivel a színészek belső érzésekből és megélt élményekből táplálkoznak, az már a próbán is kiderült, a színész igazi harcos típus, amikor ugyanis a dalszövegben olyan rész következett, amely az újrakezdésről, a fel nem adásról szólt, hangosan, teli tüdőből énekelte ki a mondatokat, mintha a külvilágnak is üzente volna: „A pokolból is visszatérek, ha kell!"

Hiszen talán ő maga is a poklot járta meg, A Tenkes kapitányához hasonlóan bűnéért láncra verték, de nincs is más választása, családja és önmaga érdekében is fel kell állnia, az elkövetett hibákból pedig éppen itt az ideje, hogy tanuljon.

A cikk folytatását a blikk.hu oldalán olvashatják.


Buci egyre több szerepet kap
Buci egyre több szerepet kap


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: