2010-08-02 13:38:48• hírek • bulvar.ma

Stohl Andrást külföldön szóra sem méltatták

Az Almagrói Fesztiválon lépett fel a Nemzeti Színház Moliére ismert darabjának színpadi változatával, amit a helyi sajtó nagy elismeréssel fogadott. Egy színész kivételével.

Vastapsot kapott a Tartuffe Almagróban, az egyik spanyol napilap nem győzte dicsérni a címszerepet játszó László Zsoltot, megemlítve, hogy nem tudják eldönteni, kire hasonlít a leginkább: Harrison Fordra, Stingre, vagy esetleg Ralph Fiennes-ra - írja a Napi Ász.

Nemcsak a főszereplőről, hanem a többi alakításról is kiemelt elismeréssel írt a spanyol lap, név szerint említve Csoma Juditot (Pernelle asszony), Udvaros Dorottyát (Elmira) és Murányi Tündét (Dorine).
A darabot rendező Alföldi Róbert ezúttal hű maradt az eredeti műhöz, épp csak annyit változtatott rajta, amennyit feltétlenül muszáj volt, hogy a mai kor emberének is élvezhető legyen

„Épp olyan hű Moliére művéhez, amennyire kortárs a XXI. századi közönség számára, és mindezt anélkül, hogy beavatkozna a különös drámai fordulatokba, vagy gépfegyvereket tenne a szereplők kezébe" - utalt a lap a Nemzeti Színház annak idején nagy vihart kavart nyitóelőadására, melyben Alföldi meglehetősen sajátosan értelmezte Az ember tragédiáját.

Az azonban meglepő, hogy bár a darabban igen nagy hangsúlyt kap Orgon, az őt játszó Stohl Andrásról a spanyolok egyetlen szót sem írtak - olvasható a Napi Ászban.
Való igaz, az utóbbi időben számos kritika érte a színészt, nemcsak májusban okozott balesete miatt, hanem az azóta nyújtott színészi játékáért is, amin erősen nyomot hagyott a stressz.

Stohl András május 8-án hajnalban Fót és Budapest között ittasan áttért a szemközti sávba, ahol két másik gépkocsival ütközött. A balesetben egy személy súlyosan, egy másik könnyebben sérült, de a stresszt azóta sem tudták a vétlen sérültek maradéktalanul feldolgozni.
A színész az eset óta megtört, halk szavú emberré vált, és ez színpadi teljesítményén is nyomot hagy.


Stohl színészi játékát a baleset óta többen is kritizálták
Stohl színészi játékát a baleset óta többen is kritizálták


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: