2012-10-05 09:38:18• hírek • Póti Orsolya

Stier Alexa volt a koncert szólistája

Újabb szimfonikus koncertre került sor a XXXV. Szatmári Zenei Napok keretében október 4-én. Az est szólistája ezúttal a Szatmári Művészeti Líceum zongoraszakos diákja, Stier Alexa-Dorottya volt.

Glinka, Haydn és Dvořák művek csendültek fel csütörtök este a szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmóniában a Szatmári Zenei Napok nemzetközi fesztivál keretében. A koncert a "Ruszlán és Ludmilla" című opera nyitányával vette kezdetét, majd a 15 éves diáklány, Stier Alexa került főszerepbe.

A Manfrédi Annamária zongoratanárnő irányítása alatt tanuló Alexa már nyolc éves korától részt vesz hazai és nemzetközi zongoraversenyeken, fesztiválokon. A legtöbb versenyről első és második díjjal tér haza, sokszor elnyeri a zsűri különdíját és képviseli városunkat olyan rendezvényeken is, mint a Rzesowi Nemzetközi „Chopin" Zongoraverseny, ahol dicséretben részesült.

2009-ben a szatmári filharmónia szólistája volt, 2010-ben részt vett a szatmári filharmónia által szervezett „Fiatal tehetségek" gáláján és a Debreceni Zeneakadémia által szervezett „Young Musicians Summer Academy" elnevezésű nyári képzésen, valamint két alkalommal is kiválóan teljesített a budapesti „Ferenczy György" Alapítvány által szervezett vetélkedőkön.

A csütörtöki rendezvény keretében Alexa és szatmári zenekar előadásában Haydn két zongorára és zenekarra írt koncertjét hallhatta a közönség. Rövid szünet után Dvořák szláv táncait adta elő a zenekar Cristian Sandu karmester vezénylésével.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: