2013-04-29 14:07:37• hírek • Póti Orsolya

Stier Alexa érdemelte a Tavaszi fesztivál trófeáját

Első alkalommal került sor Tavaszi fesztiválra a Szatmárnémeti Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceumban április 25-27. között. A rendezvény tulajdonképpen egy verseny volt, amit az iskola zene- és képzőművészet szakos diákjai számára rendeztek.

A kis képzőművészektől a tanintézmény logótervét várták a verseny szervezői, a zene szakos diákok pedig pénteken mérték össze tehetségüket különböző kategóriákban. A verseny-kiállításon szereplő munkákat és a zenés produkciókat tanárokból álló szakmai zsűri értékelte, a díjátadó gálára pedig április 27-én, szombat délelőtt került sor.

A Tavaszi Fesztivál Trófeáját Stier Alexa IX. osztályos zongorista érdemelte, Manfrédi Annamária zongora tanárnő osztályából. A trófea győztesét Dr. Fátyol Rudolf, a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia igazgatója egy külön díjjal - egy Debreceni nyári-egyetemi kurzussal - jutalmazta.

A zsűri két különdíjat is kiosztott a rendkívüli művészi előadásért: különdíj járt Voropciuc Izabela, IV. osztályos, zongora szakos tanulónak, Manfrédi Annamária tanárnő osztályából és Nagy Dániel, X. osztályos, trombita szakos diáknak, Lutai Alexandru tanár osztályából. Ezenkívül kiosztásra került 17 kiválósági oklevél és közel ötven érdemoklevél is.

„A pénteki nap folyamán sok szép előadást hallgattunk és sok különleges logótervet tekinthettünk meg, szombat délelőtt pedig sok szép díj került kiosztásra. Mindezek bizonyítják tanítványaink magas fokú képzését, amit tanáraink révén az iskolánk biztosít nekik. Büszkék vagyunk rájuk, és reméljük, a továbbiakban is sok alkalmunk lesz büszkélkedni velük. Külön megköszönjük a szülőknek, hogy ránk bízták gyermekeiket. Igyekezni fogunk a továbbiakban is, hogy a legjobbat hozzuk ki a tanítványainkból" - mondta el megnyitóbeszédében Manfrédi Annamária aligazgatónő.

A képzőművészet szakos diákok díjazására április 30-án, kedd délben 12 órától kerül sor a tanintézmény Jean Monet dísztermében.

Egyébként az első Tavaszi fesztivált a Peter-Franz German Alapítvány támogatásával, Germán Péter hegedűművész emlékére szervezte meg a szatmárnémeti művészeti líceum.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: