2020-02-28 08:26:06• hírek • MTI

Steven Spielberg kiszállt az új Indiana Jones-film rendezői székéből

Többszörös késedelem után nyártól kezdik el forgatni az India Jones-kalandfilmek ötödik részét – közölte a filmek címszereplője, Harrison Ford. Azonban az új részt már nem Steven Spielberg rendezi, erről pedig ő maga mondott le.

Szó nincs róla, hogy bármi baj lenne a forgatókönyvvel, csupán úgy ítélte meg, hogy egy friss szempár talán többet tudna kihozni a produkcióból. A Variety.com értesülése szerint James Mangold veszi át a helyét.
 

Az Indiana Jones-sorozat 39 éves történetében Spielberg először engedi át a rendezést egy kollégájának. A széria első epizódja, Az elveszett frigyláda fosztogatói 1981-ben aratott sikert és gyűjtött be négy Oscar-díjat. A hollywoodi szaklap szerint Mangolddal, aki legutóbb Az aszfalt királyai című filmet rendezte, már hamarosan meg is kötik a szerződést az Indiana Jones 5. rendezéséről. Spielberg pedig producerként támogatja a film elkészítését.
 

Spielberg egyébként is sűrű hónapokat tudhat maga mögött: jelenleg a West Side Story című musicalfilm utómunkáin dolgozik, amelyet december 18-án mutat be a 20th Century Stúdió. Az utolsó Indy-film az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága 2008-ban került a mozikba, és globális kasszasiker lett, világszerte több mint 790 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: