2014-09-06 16:29:35• hírek • Kocsis Zoltán

Stefet és Papici-ot kirakták a PNL-ből!

Péntek este megszületett a bejelentés, amelyre már hónapok számítani lehetett: a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kizárta soraiból Adrian Stefet, a párt szatmárnémeti szervezetének korábbi elnökét, a Szatmár Megyei Tanács elnökét, valamint Marcela Papici-ot, Szatmárnémeti alpolgármesterét. Mindkettejüket tárt karokkal várja azonban Calin Popescu Tariceanu új pártja, a kormány pedig készségesen megteremtette a váltáshoz szükséges jogi hátteret.

A PNL Országos Állandó Bizottsága pénteken Brassóban ült össze, ahol többek között Stef és Papici kizárásáról döntöttek. A döntést ugyan jóvá kell még hagynia a párt Állandó Küldöttségének is, ám ez formalitásnak tűnik csupán. Noha utóbbi testület ülésére vélhetően még szeptember folyamán sor kerülhet, Stef máris bejelentette: új pártba iratkozik be.

A megyei tanács elnöke a Brassóban történtekre péntek késő este nyílt levélben reagált, amelyet szerkesztőségünkhöz is eljuttatott. Ebben Stef „szomorúan vette tudomásul", hogy kizárták a pártból. „Az utolsó pillanatig reméltem, hogy azokat a, párt számára végzetes hibákat, amelyeket Crin Antonescu elkövetett, néhány egyszerű megoldással ki lehet küszöbölni", írja Stef, aki azt sem titkolja, hogy az utóbbi időben „több kedvező politikai ajánlatot is kapott". A liberális párt szatmárnémeti szervezetének korábbi elnöke levelében úgy fogalmaz, hogy „Szatmár megye speciális helyzete miatt a központi politikai utasítások sok esetben drámai ellentétben vannak a helyi érdekekkel".

Stef levele végén tiszta vizet próbál önteni a pohárba politikai jövőjével kapcsolatban is: „tovább követem liberális politikai programomat egy másik liberális pártban, Calin Popescu Tariceanu Liberális Reform Pártjában".

Efféle váltás korábban megyei elnöki tisztségének elveszítésével járt volna, ám Stef (és még jó néhányak) számára kapóra jött a Tariceanuval szimpatizáló Victor Ponta kormányának határozata, amely 45 napra felfüggesztette ezt a törvényt. Magyarán ez azt jelenti, amit a labdarúgásban az átigazolási időszak: 45 napi mindenki átállhat abba a pártba, amelyikbe neki jól esik. Más szóval, minden párt „átigazolhatja" bármely addigi barátját vagy ellenségét. Mindenféle jogi és politikai következmény nélkül!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: