2014-08-26 15:16:28• hírek • Kocsis Zoltán

Stef: októberben megnyithatja kapuit a poliklinika

„Mikor nyit már ki ez a poliklinika", kérdezi kedd reggel egy középkorú férfi, miközben elsétál az Iskolaköz (Gheorghe Lazar) utcai középület előtt. Látja, hogy az épületet fotózom és azt gondolhatta, csak tudok valamit a témáról. „Az ígéretek szerint októberben", válaszolom. „Ej, hányszor ígérték már?", mondja legyintve és változatlan ütemben tovasétál.

A középkorú férfihez hasonlóan Marginean Éva megyei tanácsos is feltette ugyanazt a kérdést egy nappal korábban a Szatmár Megyei Tanács ülésén, csakhogy egy jóval illetékesebb személynek: Adrian Stef tanácselnöknek. „Ha minden a tervek szerint megy, akkor októberben", hangzott el a válasz.

Stef elmondta: a járóbeteg-ellátó bútorzata szinte teljes egészében elkészült. Kivételt képez ez alól a váróterem. A megyei tanács júniusi ülésén jóváhagyott bérleti szerződés „tulajdonosa", a Hiperdia kft. esetében szintén elhúzódott a komputertomográf (CT) és a mágneses magrezonanciát mérő berendezés (RMN) engedélyeztetése is. A tanácselnök azt is kifejtette, hogy a poliklinika épületében működő gyógyszertár havi 4000 euró bírleti díjat fizet majd, akárcsak a Hiperdia kft.

A Szatmár Megyei Kórház égisze alá tartozó járóbeteg-ellátó épületének felújításához még 2012 márciusában látott hozzá a megyei tanács. Akkor optimista előrejelzések szerint még a nyár elejét jelölték meg, mint a munkálatok befejezésének időpontját. Azóta viszont számtalan időpont hangzott már el. Legutóbb 2013 november 6-án, amikor a poliklinika műszaki átadása történt, Stef 2014 áprilisát jelölte meg határidőként. Az átadáson résztvevő Riedl Rudolf alelnök már jóval pesszimistább volt (látván a jelenlegi helyzetet, nevezhetjük inkább realistábbnak), mivel ő akkor azt mondta: jó esetben 2014 végére nyithatja meg kapuit a poliklinika.

A 3100 négyzetméternyi hasznos felülettel (nem számítjuk ide a folyosókat, lépcsőket, mellékhelyiségeket) épület modernizálása 6,7 millió lejben került. Ebből 5,1 millió lejt az egészségügyi szaktárca biztosított.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: