2016-04-09 08:29:36• hírek • Szatmár.ro

Stef is beszállt a polgármesteri tisztségért folytatott harcba

A Szatmár Megyei Tanács elnöke az ALDE színeiben lesz jelölt.

A párt székházában pénteken tartott sajtótájékoztató keretében jelentette be Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács jelenlegi elnöke, hogy a június 5-én tartandó helyhatósági választásokon harcba száll a megyeszékhely polgármesteri címéért.

Mint köztudott, Adrian Stef már négy évvel ezelőtt is a polgármesteri tisztséggel szimpatizált, ám akkor az USL-szövetségen belüli megegyezés alapján Dorel Coica indult polgármesterjelöltként, Stefnek a megyei tanácselnök-jelöltség jutott. Ennek ellenére az elmúlt egy évben a tanácselnök tett olyan kijelentést, hogy továbbra is csábítja a polgármesteri tisztség. A pénteki bejelentés kapcsán a jelölt elmondta: a helyhatósági választásokon ilyen szerepben való részvételt közvéleménykutatások eredményei is alátámasztották.

Stef bejelentésével nagyjából összeállt a polgármesterjelöltek listája. Az nemrég derült ki, hogy a polgármesteri tisztségért indulni fog a jelenlegi polgármester, Dorel Coica. Kihívói az RMDSZ részéről Kereskényi Gábor, a PNL részéről Adrian Cozma, míg az UNPR részéről Ioan Opris a jelölt. Az NDF Ressler Stefant indítaná, de még tárgyalnak az RMDSZ-szel. Polgármesterjelölt Adelin Ghiarfas is, aki a Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárt (PNTCD) színeiben indul a választásokon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: