2016-04-27 17:06:48• hírek • Czinzel László

Stef: a bürokrácia miatt késnek az útfelújítási munkálatok

A Szatmár Megyei Tanácsnál a PNDL által támogatott útfelújítási munkálatok helyzetéről beszéltek.

Sajtótájékoztatóra hívta össze a szatmári újságírókat szerda délben Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. A Vidékfejlesztési Programban szereplő útfelújítási munkálatok helyzetéről beszélt, amelyeket gyakorlatilag a kormány fizet. Van útszakasz, melynek esetében már átadták a terepet az útfelújítást végző cégnek, de olyan is van, hogy még csak a közbeszerzési eljárás közepénél járnak. A sajtótájékoztatón részt vevő Nicolae Bura megyemendzser és Seres Ioan, a Szatmár Megyei Tanács beruházásokért felelős irodavezetője is a túlzott bürokráciára, a közbeszerzési eljárások nehézkes lebonyolítására panaszkodott.

A beszámoló szerint a máramarosi megyehatár - Felsőberekszó - máramarosi megyehatár vonalon hamarosan megkezdődhet a munka, amely előreláthatóan 3 hónapot vesz majd igénybe. Az Érkávás - Érmindszent útvonalon is nekiláthat a kivitelező a munkának. A Szilágypér - bihari megyehatár útvonalon is hamarosan megkezdődhet a munka, a Felsőszopor - Szekerestanya útvonalon pedig átadták a terepet a kivitelező cégnek. A Patóházát a 19F jelzésű országúttal összekötő szakaszt idén júniusban kezdik meg felújítani.

A Szamosdobon a 19-es országúttól induló 195B jelzésű megyei út, amely Csengerbagos felé indul Újtelepet, Nagymajtényt, valamint mások mellett Királydarócot, Krasznamihályfalvát és Ákost is érintve, valamint a Királydaróc - Krasznacégény - Krasznamihályfalva út esetében a közbeszerzési eljárás véget ért, a felebbezési időszak pedig május 4-ig tart.

A 108 L jelzésű megyei út Tasnád - Csög - Érszentkirály - Királydaróc - Piskárkos - Krasznaterebes - Vadaspuszta  -Nagymadarász útvonal esetében a fellebbezési időszak április 29-én zárul.

A Tasnádszántó - Érkőrös - Érendréd - Érdengeleg - Iriny - Portelek - Vezend - Mezőterem - Nagykároly  -Kálmánd  -Újkálmánd - Börvely - Magyarország államhatár út esetében május elején zárul a közbeszerzési eljárás. A193A jelzésű megyei út esetében a munka elvégzésére jelentkező cégek ajánlatait most bírálják el. Az útvonal a következő: Szatmárnémeti - Amac - Oroszfalu - Résztelek - Ivácskó - Alsóhomoród - Középhomoród - Felsőhomoród - Szoldoba - Béltelkhodos - Szokond - Szakasz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: