2014-05-27 17:33:29• hírek • Kocsis Zoltán

Stef: a PNL győzött a választásokon!

Győzelemként értékelte a vasárnapi választások eredményeit Adrian Stef, a PNL szatmárnémeti szervezetének első embere, egyben a Szatmár Megyei Tanács elnöke. Noha történelmi mélypontot ért el a párt Szatmár megyében, Stef bizakodó és cáfolja azokat a híreket, hogy holdudvarával együtt a PSD-be „igazolna át".

Kedd délutáni sajtótájékoztatóján Stef elmondta, a nap folyamán kollégáival kielemezték a PNL szereplését és megvitatták a párt közeljövőjének teendőit.

„A választások eredményeit ismerve ki kell jelentenünk: nyertünk! A PNL-nek nem volt jelöltje a kettes számú képviselői körzetben, ezért támogattuk Ovidiu Silaghi urat! Azt a jelöltet, akinek a legnagyobb esélye volt arra, hogy mandátumot szerezzen. Mivel jogilag nem volt más választásunk arra, hogy helyi szinten életben tartsuk az USL szövetséget, ezért támogattuk Silaghi urat. Ismét bebizonyosodott, hogy a PSD-vel közösen nyerni tudunk és hogy csak ketten tudjuk blokkolni az RMDSZ-t", mondta el Stef beszédében.

A liberális városi elnök ismét kiemelte: annak ellenére, hogy parlamenti és a kormányzati szinten a PSD és a PNL nem alkot egységet, Szatmár megye szintjén, úgy a megyei, mint a szatmárnémeti városi tanácsban továbbra is remekül működnek együtt.

Az európai parlamenti választásokkal kapcsolatban Stef úgy fogalmazott, a megszerzett 6%-kal nem lehet elégedett, de a legfontosabb az volt, „hogy Silaghi úr bejusson a parlamentbe".

Emlékeztetőül, a PNL európai parlamenti listája Szatmár megyében a szavazatok alig 6,32%-át szerezte meg, szemben a 2009-ben elért 11%-kal és a 2007-es 10%-kal. „Megértem, hogy a kettes körzetben szavazók nem értettek semmit a helyzetből, de a megye többi részén mindenkit arra biztattunk, hogy a PNL-re szavazzon", magyarázkodott Stef. „Még egyszer mondom, számunkra az volt a legfontosabb, hogy nem veszítettük el a parlamenti mandátumunkat", foglalta össze üzenetét Stef azzal a mandátummal kapcsolatban, amelyet kizárólag Silaghi veszélyeztetett azzal, hogy 2013-ban lemondott róla.

Stef nem mehetett el szó nélkül az RMDSZ eredménye mellett sem. „Üzenem azoknak, akik azt állítják, az RMDSZ nyerte a választásokat, nézzék meg a számokat. A PSD 28.642 , a PNL 6362, a PNL-ből kilépett Mircea Diaconu pedig 2385 szavazatot szerzett. Ez összeadva 37.389 szavazat, szemben az RMDSZ 35.754 szavazatával", ékeskedett más tollaival és az elveszített szavazatokkal a liberális elnök. „Az RMDSZ-re ezzel szemben egyre kevesebben szavaznak és higgyék el nekem, a jövőben még kevesebb magyar fog rájuk szavazni", tette hozzá.

A PNL szatmári szervezetének helyzete kapcsán Stef mosolyogva jelentette ki: egyelőre ő maga sem tudja, mi fog történni a következő napokban. Mint ismeretes, a PNL országos vezetősége feloszlatta a párt Szatmár megyei vezetőségét és a szatmári származású Romeo Nicoarát bízta meg azzal, hogy újra talpra állítsa az itteni szervezetet.

„Liberálisok voltunk, vagyunk és leszünk! Nem lépünk be a PSD-be. A PNL egyetlen polgármestere, tanácsosa vagy igazgatója sem fog belépni a PSD-be", ismételte meg néhány héttel ezelőtti kijelentését Stef.

Szintén a PSD-PNL egysége mellett foglalt állást néhány órával korábban Mircea Govor, a PSD megyei elnöke is. „Amíg én leszek a PSD megyei szervezetének vezetője, addig garantálom, hogy a PNL-vel és Steffel közösen dolgozunk a megye érdekeiért. Szatmár megyében amúgy is csak négy komoly párt van: a PSD, a PNL, az RMDSZ és a PDL. Ezért arra kérem a szavazókat, voksaikat ne fecséreljék kis, jelentéktelen és tehetségtelen jelöltekre", jelentette ki Govor. „Az PSD-nek és a PNL-nek együtt kell dolgoznia és akkor elérjük a célunkat, hogy Victor Ponta legyen Románia elnöke". Ha együtt maradunk, 2016-ben is nyerni fogunk, tette hozzá a szociáldemokrata pártvezér.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: