2013-12-23 20:45:53• hírek • Kocsis Zoltán

Stef: Ilyés jobban ért az adminisztrációhoz, mióta nem polgármester

Noha eredetileg a szilveszteri műsor bemutatását szolgálta a hétfő délben megtartott sajtótájékoztató, ezen Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke hevesen támadta az RMDSZ-t és Szatmárnémeti egykori polgármesterét, Ilyés Gyulát.

„Akármennyire is nem tetszik egyeseknek, az USL csapata igenis egy ütőképes csapat. Hallom, hogy az RMDSZ-es szirének folyamatosan mondják a magukét. De én megértem őket, most ők vannak ellenzékben, így nem marad más nekik, mint az irigykedés", jelentette ki Stef.

A tanácselnök célkeresztjébe aztán az RMDSZ után Ilyés Gyula került. „Látom, a korábbi polgármester jobban ért az adminisztrációhoz mióta nem polgármester", mondta Stef.

A megyei tanács elnökénél az verte ki ennyire a biztosítékot, hogy Ilyés a legnépszerűbb közösségi oldalon megkérdőjelezte a megyei tanács idei mérlegében felsorolt megvalósításokat. Szatmárnémeti előző polgármestere többek között azt írta, hogy az idén kevesebb pénzt fordított az egészségügyre a tanács, mint az előző években. Ilyés szerint az infrastruktúra terén semmit sem sikerült befejezni, akárcsak a helyi projektek közül. Kifogásolta, hogy a megyei könyvtár megépítésének projektjét, amelyet polgármesteri hivatal és a megyei tanács 2011-ben közösen elkezdett, a tanács jelenlegi vezetése nem folytatta.

Ilyés bírálta a megyenapokat is, mondván, „jellem és minden eredetiség nélküli rendezvény, amely nem nagyon mozgatta meg az embereket". Az egykori polgármester szerint Ponta (Victor Ponta miniszterelnök, szerk.) és Dragnea (Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes, szerk.) támogatására való folyamatos hivatkozás „a legfőbb fegyvere a helyi politikusoknak, akik továbbra is a bukaresti apuciktól függenek".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: