2015-06-17 08:24:11• hírek • Szatmár.ro

Stef: Coica tudta, hogy megürül egy alpolgármesteri szék

Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és a PLR szatmárnémeti szervezetének elnöke kedd este közleményben reagált Dorel Coica hétfői közleményére, amelyben a polgármester kijelenti: meglepetésként érte Marcela Papici alpolgármester távozása.

Stef közleményében kijelenti: nem igaz, hogy a polgármester nem tudott arról, hogy Marcela Papici elvállalta a neki felkínált kórházmenedzseri pozíciót - a tanácselnök Mircea Govor alelnökkel, a PSD megyei elnökével közölték ezt vele.

Adrian Stef a PLR szatmárnémeti elnökeként azt sem tartja kérdésesnek, hogy lehet véleménye, vagy éppen politikai javaslata az új alpolgármester kijelölése tekintetében. A közlemény szerint a Stef és Govor továbbra is támogatja az RMDSZ-es alpolgármester megszavazását, mert azzal a magyarság is helyet kapna a városvezetésben. A tanácselnök a Szatmár Megyei Tanácsot hozza fel példaként, ahol az RMDSZ-é az egyik alelnöki pozíció.

„Ahogy az ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatón is elmondtam, egy nagyon fontos időszak következik most az Európai Uniós pályázatok terén, hiszen sok projektünk elő van már készítve a lehető legtöbb támogatás lehívására. Tekintve Marcela Papici menedzseri tapasztalatát, őt találom a legmegfelelőbb személynek a kórházmenedzseri pozíció betöltésére" - áll a közleményben.

Az írás szerint a PLR már a soron következő helyi tanácsülésen hajlandó az új alpolgármester megszavazására, aminek köszönhetően egy stabil többség alakulhat ki a helyi tanácsban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: