2017-03-10 00:42:22• hírek • Kocsis Zoltán

Steauás gól az EL-ben, egyedüliként kapujuk is érintetlen maradt

Potyogtak a gólok az Európa Liga nyolcaddöntőinek első mérkőzésein, a nyolc meccsen összesen 26 találat született, ami több mint meccsenkénti három gólt jelent. A termésből a Lyon négy, a Genk pedig öt góllal vette ki a részét. Mindössze egyetlen olyan csapat van, amely nem tudott gólt szerezni, az APOEL Nicosia.

A ciprusi gárda az előző körben mindkét meccsen két gólt lőtt az Athletic Bilbaónak, most azonban csak kapufáig jutott az Anderlecht ellen. A belga rekordbajnok viszont betalált a szerelem szigetén, méghozzá a nyáron a Steuától igazolt két játékosa révén: Alexandru Chipciu adta a gólpasszt Niculae Stanciunak. Utóbbi a 80., előbbi a 88. percig a pályán volt.

Az Anderlecht mellett csak egy másik belga csapat tudott nyerni idegenben, a Genk némi meglepetésre 5-2-re kiütötte a szintén belga Gentet annak otthonában. Ezzel a Genk az egyetlen, amely nagy eséllyel máris bebiztosította továbbjutását.

Rendeztek egy másik „testvérpárharcot" is, a német Schalke az est egyik rangadóján a szintén Ruhr-vidéki Mönchengladbachot látta vendégül. A vezetést a Borussia szerezte meg Jonas Hofmann révén, de a hazaiak tíz perccel később kiegyenlítettek a kirobbanó formában lévő Guido Burgstaller révén.

A másik rangadó hozta az est legizgalmasabb, legváltozatosabb találkozóját, amelyen a Lyon végül győzni tudott a Roma ellen. A vezetést Mouctar Diakhaby révén a hazaiak szerezték meg, ám Mohamed Szalah és Federico Fazio góljai után fél óra elteltével már az olaszok vezettek. A szünet után aztán rákapcsolt a Lyon, Corentin Tolisso egyenlített, Nabil Fekir már a vezetést is visszaszerezte, Alexandre Lacazette pedig bebiztosította a győzelmet.

A sorozat legnagyobb esélyese, a Manchester United rendkívül gyenge minőségű talajon Rosztovban lépett pályára és Henrik Mhitarjan góljával meg is szerezte a vezetést. A házigazda oroszok azonban remekül játszottak, Alexandr Buharov révén megérdemelten egyenlítettek ki. A hazaiaknál Andrei Prepelita végig a kispadon ült.

Az est legdrámaibb meccsét Vigóban rendezték, ahol a Celta Daniel Wass góljával megszerezte a vezetést, ám az orosz Krasznodar Victor Claesson révén gyorsan válaszolt. A spanyolok azonban nem hagyták annyiban a dolgot és Claudio Beauvue végül megszerezte a győztes találatot is - a 90. percben.

 

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

FK Rosztov (orosz)-Manchester United (angol) 1-1 
gólok: Buharov (53.), ill. Mhitarjan (35.)

FC Köbenhavn (dán)-Ajax (holland) 2-1
gólok: Falk (1)., Cornelius (60)., ill. Dolberg (32.)

APOEL (ciprusi)-Anderlecht (belga) 0-1
gól: Stanciu (29.)

Celta Vigo (spanyol)-FK Krasznodar (orosz) 2-1
gólok: Wass (50.), Beauvue (90.), ill. Claesson (56.)

Schalke 04 (német)-Borussia Mönchengladbach (német) 1-1
gól: Burgstaller (25.), ill. J. Hofmann (15.)

Lyon (francia)-AS Roma (olasz) 4-2 
gólok: Diakhaby (8.), Tolisso (47.), Fekir (74.), Lacazette (92.), ill. Szalah (20.), Fazio (33.)

Olympiakosz Pireusz (görög)-Besiktas (török) 1-1 
gólok: Cambiasso (36.), ill. V. Aboubakar (53.)

Gent (belga)-Genk (belga) 2-5 
gólok: Kalu (27.), K. Coulibaly (61.), ill. Malinovsky (21.), Colley (33.), Samatta (41., 72.),  Uronen 45+2.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: