2008-04-18 15:33:03• hírek • István Löchli

Újra kék színben pompázik a szökőkút

 Újra üzemel Szatmárnémeti központi parkjában a szökőkút.

Újra beindult Szatmárnémeti központi parkjában a szökőkút, mely ismét feltűnést keltett a járókelők körében, ugyanis ezúttal kék színűre lett festve a szökőkút vize.

A tavalyi esztendőben is látványosság volt, hogy néha piros, zöld, vagy éppen kék színűre festették a szökőkút vizét. A jelenséget  egyesek visszataszítónak találtak, míg mások különleges látványosságnak találták, és lefényképezték magukat a szökőkút előtt. Mint kiderült, azért lett megfestve a víz, hogy a park melletti várágárusok ne hordják el belőle a vizet. Mivel a szökőkútnak zárt rendszere van, a hirtelen vízhiány miatt könnyen meghibásodhat a berendezés, ami több esetben be is következett.

A virágárusok azzal indokolták, hogy sajnos nem volt más lehetőségük a vízszerzésre a növényeiknek. Jelenleg a park melletti közvécéből szállítják a vizet, vedrenként 1 lejért, így naponta 10 lejt költenek el erre az árusok. Hamarosan azonban egy cég megoldhatja a problémájukat,  ugyanis a virágárusok standja mellett két víztartályt fognak felszerelni, így nem lesznek már a szökőkút vizére szorulva.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: