2008-05-13 16:46:42• hírek • Czinzel László

Érintetlen marad a park a Libertatii téren

perk_kA tervezett földalatti parkoló miatt semmi baja nem lesz a régi főtér parkjának

Egyetlen négyzetcentivel sem lesz kevesebb zöldövezet a régi főtéren attól, hogy megépül a földalatti parkoló, oszlatta el a tévhiteket Ilyés Gyula.

Sőt, a felszíni parkolóhelyek megszüntetése után ki lesz szélesítve a jelenlegi úttest és járda közötti zöldövezet így még szebb lehet a város régi központja. A forgalom nem lesz kitiltva a főtérről, szögezte le Ilyés, a jelenleg használt két sáv továbbra is használható lesz az autósok által, azonban a parkolóhelyeket felszámoljuk, ezek helyére kerül majd zöldövezet, ide lehet majd teraszokat nyitni, ide fog a polgármesteri hivatal padokat állítani.

park_oldalra

Nagyon sok, évek óta tartó vitának tesz majd pontot a végére ez a megoldás, hívta fel a figyelmet a polgármester, hiszen a központ autós forgalma környezetvédelmi és urbanisztikai kérdéseket is felvetett, ugyanakkor a Libertatii tér sétálóutcává alakítása az oda vezető utcákat terhelte volna túl autósforgalommal. A főtér forgalmának kérdése gyakorlatilag megosztotta a város civil lakosságát is, mutatott rá az ügy egyéb vetületeire is Ilyés, hiszen mindenkinek megvolt a magánvéleménye a dologról, akkor is, ha nem szakember a témában, mert kit ne érdekelne városának a sorsa.

Árverés még idén

Szó mi szó: a kétszintes, ötszáz férőhelyes földalatti parkoló megépítése jó irányba viszi el a Régi Főtér hangulatát ugyanúgy, ahogy a szatmárnémetiekét is. Az ügyben nem fogok sokat teketóriázni, jelentette ki Ilyés, hiszen a főtér és a környező utcák egyszerűen nem bírják tovább ezt a hatalmas forgalmat. A parkoló haszonbérbe adásának lehetőségeiről szóló dokumentáció még ebben a hónapban el fog készülni, így még idén ki lesz írva az árverés, hogy megtaláljuk a legolcsóbb, legjobb munkát ígérő kivitelezőt, tette hozzá Ilyés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: