2016-05-26 00:23:11• hírek • Kocsis Zoltán

Stanciunak Bokila válaszolt, soványka román döntetlen Kongó ellen

Mérsékelt teljesítménnyel kezdte meg az Európa-bajnokságra való felkészülését a román labdarúgó válogatott, amely olaszországi edzőtáborozása során szerda este 1-1-es döntetlent ért el Comóban a Kongói Demokratikus Köztársaság legjobbjai ellen. A román csapat legjobbja ezúttal is Nicusor Stanciu volt, míg az egyenlítő találatot a korábban Romániában, a Petrolul csapatában is légióskodó Jeremy Bokila szerezte.

A találkozó jó iramban kezdődött, a román támadások motorja pedig Stanciu volt, aki az első percekben előbb lövéssel próbálkozott, majd Cristian Sapunaru fejére ívelte fel pontosan a labdát, de az elkerülte a kaput. Kósza támadásokig a kongóiak is eljutottak, Mubele Firmin okozott némi izgalmat, míg a másik kapu előtt Vlad Chiriches fejesét blokkolták a védők.

A 24. percben megszületett román vezető találat nem volt tehát érdemtelen, ám komoly védelmi hiba előzte meg. Kudimbana Niasse kapus eleve kényelmetlen passzát a középső védő Padou Bompounga rosszul vette át, Stanciu lecsapott a lasztira és higgadtan a jobb sarokba gurított.

A folytatásban Kudimbana javította korábbi hibáját Stanciu szabadrúgásánál, majd a félidő Cedric Mabwati lehetőségével zárult.

A második játékrész Stanciu újabb lövésével kezdődött, majd Costel Pantilimonnak kellett védenie Cedric Bakambu helyzeténél, a másik kapu előtt pedig Kudimbana hárított Razvan Rattal szemben. A folyamatos cserékkel szaggatott játékrész már sokkal alacsonyabb iramot és színvonalat hozott, a dráma viszont így sem maradt el. A 87. percben egy jobb oldali beadást a védők nem értek el, a csereként beálló, korábban a Petrolulban szereplő Bokila viszont igen, a csatár elővetődve szerezte meg csapata egyenlítő találatát.

Soványka döntetlennel kezdte tehát felkészülését Románia, amely számára továbbra is a támadások kialakítása okozza a legtöbb problémát. Elgondolkodtató, hogy három meccsen a csapat idén mindössze két gólt szerzett. Ráadásul mindkétszer Stanciu révén: a Steaua középpályása Litvánia ellen egy távoli lövéssel volt eredményes, most pedig egy kapitális védelmi hibát követően...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: