2016-03-23 22:08:12• hírek • Kocsis Zoltán

Stanciu – és semmi más

Giurgiu városa az 19. olyan település, ahol a felnőtt román labdarúgó válogatott történelme során az ország határain belül pályára lépett. Hogy mi mással vonulhat be a Litvánia elleni barátságos találkozó a válogatott történelemkönyvébe? A debütáló Nicolae Stanciu pazar távoli góljával és Románia rendkívül vérszegény játékával.

A nyári Európa-bajnokságra készülő román válogatott az első félidőben ugyanis el sem találta a vendégek kapuját! A célhoz legközelebb Bogdan Stancu állt a játékrész derekán, majd az utolsó pillanatokban Gabriel Torje is próbálkozott, ám előbbi lövése után kapu fölé szállt, utóbbié után mellé gurult a labda.

A román középpálya súlytalan, lassú és körülményes volt, nem tudott kellő nyomást gyakorolni a meglehetősen korlátozott képességű litván csapatra. Nem tudta diktálni a tempót, nem tudta ráerőszakolni akaratát az ellenfélre. Ilyen körülmények között kevéssé meglepő csak, hogy a gólhoz Litvánia állt közelebb, ám Lukas Spalvis remek szabadrúgása után Costel Pantilimon menteni tudott a kapufa tövéből.

A szünetben váltottak a hazaiak, a debütáló Nicolae Stanciu pedig némi lendületet tudott hozni a játékba. Ennek ellenére Románia csak két szöglet után tudott veszélyes lenni, ám Cosmin Moti fejese elkerülte a kaput, Andrei Ivan közeli lövésénél pedig Emilius Zubas lábbal védett. A 60. percben ez volt Románia első kaput talált lövése!
A másodikból aztán rögtön gól is született! A 65. percben Stanciu kapott labdát a térfél közepén, megtolta és mivel senki sem támadta, jó 30 méterről kilőtte Zubas kapujának jobb oldalát. A Steaua középpályása a román válogatott történelmének 801. játékosa és a 251. gólszerzője.

Az ő lövése (és gólja) volt továbbá a meccs utolsó említésre méltó eseménye, így feljegyezhetjük, hogy 802.-ként debütált egy másik steauás, Alin Tosca, illetve hogy vasárnap Románia Kolozsváron az aktuális Európa-bajnokot, Spanyolországot fogadja újabb felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: