2008-07-09 16:48:11• hírek • Szatmar.ro

Stagnálnak a beruházások

 Utánanéztünk milyen stádiumban vannak a Szatmárnémetibe tervezett bevásárlóközpontok.

A lakosság rendre kapja az információkat egy-egy új pláza létesítésével kapcsolatban, azonban egyik tervezett beruházás sem mutat látványos fejlődést. Ilyés Gyula polgármestert kérdeztük a bevásárlóközpontok jelenlegi helyzetéről.

Immár három olyan terület van a városban, ahová plázát fognak építeni, ám nehéz meghatározni melyik mikorra készül el. Az egyik legnagyobb mall-t a Lucian Blaga úton építik fel, ennek a tervein dolgoznak leginkább a beruházók. Mint megtudtuk a tanács elfogadta már a szórakoztató-központ városrendezési tervét, és a napokban megkapják az építkezési engedélyüket is.

A Corvinilor utcára tervezett Atrium Center-nek van városrendezési terve, azonban építkezési engedélye még nincsen, a beruházók csupán a bontási engedély megszerzéséig jutottak. A Károlyi út és a Golescu híd lábához tervezett Real Magnum sincsen jobb helyzetben, mivel jogi problémák következtében a helyi tanács még a városrendezési tervüket sem hagyta jóvá. Így várni kell míg rendezett dokumentumok birtokában újabb lépéseket tesznek.

A polgármester szerint különös, hogy a nagy sebbel-lobbal elindult beruházások szinte mindegyike stagnál, így csupán találgatni lehet, hogy a befektetők miért nem sürgetik a mihamarabbi munkálatokat. -Egyfajta kivárás mutatkozik a befektetők részéről, véleményünk szerint az óriási áremelkedések következtében mindenki átszámolni kényszerül mekkora lesz a helyi lakosság vásárlóképessége, amely befolyásolja a beruházás megtérülését. Problémaként merül fel az is, hogy nemzetközi szinten a bankok keményen megszigorították az ingatlanbefektetések hitelezéseit, valószínű, hogy gazdasági tényezők miatt vonultak háttérbe a befektetők. Ebben az esetben mi sem tehetünk egyebet mint várunk - magyarázta Ilyés

P.A.

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: