2022-03-01 12:09:10• hírek • Szatmár.ro

Stage day a Kölcseyben

Az előző tanévben „Színház az egész világ”,... de milyen ez a világ címmel nyert Erasmus+ pályázatot a Kölcsey Ferenc Főgimnázium. Ennek időtartama 2 év, így 2021. április 1-jétől 2023. január 31-ig tart.

A pályázat célja, hogy a dráma eszközével válaszokat találjanak olyan kérdésekre, amelyeket az internet és a járvány okozta online térbe való költözés indukált, elsősorban az emberi kapcsolatokhoz kötődően. Ez egy komoly kérdéskör, hiszen megváltozott az élet és ezáltal a szociális körülmények is, ezek pedig hatással vannak a fiatalok életére, társas kapcsolataira, a kapcsolattartás módozataira. Az ennek kapcsán felmerülő kérdésekre a pályázatban érdekelt tanintézmények egy-egy színdarabban reflektálnak, így minden hazai és külföldi iskola más és más témát dolgoz fel.

Az első ilyen színdarab pedig éppen tegnap, február 28-án 13 órától az iskola dísztermében került bemutatásra: a Kölcsey csapata Keresztesi Ágnes színművész rendezésében vitte színpadra előadását. A sok humorral, de ugyanakkor megfelelő komolysággal kezelt élethelyzetek minden néző számára ismerősen mutatkoztak meg a színpadon, a diákok kreativitása és a színpadi elemek pedig a kellő hatást elérve érintettek meg minden szereplőt és szemlélőt egyaránt.

A hétfői Stage day ugyanakkor nem csak a 13 órai előadásról szólt csupán, több előadás és foglalkozás is zajlott aznap az iskolában, melyek az internet felhasználás pozitívumaira, de egyúttal annak veszélyeire is igyekeztek felhívni a figyelmet, illetve a délutáni órákban a szülőknek is lehetőségük volt megtekinteni a diákok által bemutatott darabot.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: