2017-11-24 04:48:07• hírek • Blikk.hu

Stadler napi 30 milliót keresett, mégis egy fillér nélkül halt meg

Volt olyan pillanat Stadler József életében, amikor saját bevallása szerint csak a páncélszekrényében egymilliárd forint lapult, hátha bejön valami kihagyhatatlan üzlet. Aztán nagyot fordult vele az élet, és utolsó éveiben semmije nem maradt a pénzcsinálás alkimistájának.

A kedden 66 éves korában elhunyt Stadler nem tudott olyan, sokszor kilátástalannak tűnő üzletbe fogni, ami nem hozott extra profitot. Az áru szinte mindegy volt, sör, gázálarc, munkásőr, örökség vagy éppen termény, a végeredmény mindig ugyanaz volt: hatalmas nyereség.
 

Amihez nyúlt, abból pénz lett. Stadler cége 1993- ban 12 milliárdos forgalmat bonyolított le. A vállalkozását egymillió forinttal kezdte, 1993-ban már az éves bevétel az exportot és az importot egybevéve elérte a 12 milliárd forintot.
 

Egy a 24.hu-nak adott interjúban úgy vallott, hogy volt olyan, hogy naponta 30 millió forintot keresett.
 

– Hiába voltak milliárdjai, és hatalmas aranygyűrűje, ugyanúgy leült a munkásokkal ebédelni, mint amikor még csóró volt – emlékezett vissza egy akasztói férfi, aki haláláig jó viszonyt ápolt Stadlerrel. Az akasztóiak, ahogy a felemelkedését úgy az elszegényedését is végignézték.
 

– Semmije nem maradt. A nyáron lent voltam nála, és kérdeztem tőle, hogy miből élsz, Jóska? Erre annyit mondott, hogy abból, amit a könyv hoz, meg a nyugdíjból – mesélte Szabó János, aki annak a kocsmának a tulajdonosa, amelyben a szabadulóbulikat tartotta Stadler.
 

Akasztó hősének egyébként három gyermeke van, akikkel állítólag jó kapcsolatban volt, a jelek szerint örökség azonban nem marad rájuk. Adósság sem, hisz Stadler egy bírósági tárgyaláson bemutatott egy nullás igazolást az adóhatóságtól.
 

A csillogást aztán bírósági tárgyalások és börtön­évek váltották fel. Az indok: adócsalás. Hiába volt, hogy 800 millió forintot fizetett ki festményekért, a pénz kötegekben való számolásának vége lett. Stadler halála előtt is egy tárgyalásra készült, hiszen a bíróság bűnösnek találta ,és 5 év börtönre ítélte.

 
– Ügyfelem készült a tárgyalásra, olyan iratokat szereztünk, amelyek reménnyel kecsegtettek, hogy felmentik a vádak alól. Ez az eljárás a halálával megszűnik, nekem annyi dolgom van, hogy a halotti anyakönyvi kivonatot bemutassam a bíróságon – mondta dr. Balázs László Tibor, Stadler ügyvédje volt.
 

Az akasztói juhász gyermekei azt üzenték, hogy édesapjuk szombati temetése nyilvános, ahova mindenkit szívesen fogadnak, aki szerette.


További bulvárcikkekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: