2016-07-05 15:16:55• hírek • Szatmár.ro

Stadionfelújításra nincs, sportcsarnoképítésre van kilátás

Kereskényi Gábor a Nemzeti Befektetési Vállalatnál érdeklődött az eddigi ígéretek valóságtartalmáról.

A polgármester sajtótájékoztatóján beszélt a fejleszési minisztérium képviselőivel, illetve a Nemzeti Befektetési Vállalat (CNI) tagjaival folytatott egyeztetésekről, amelyekre a közelmúltban került sor. Mint ismert, Dorel Coica egykori polgármester és Dan Babut városmenedzser nemrég bemutatta a Szatmárnémeti Olimpia stadion felújítási terveit. A felújítást minisztériumi támogatásból fedezték volna.

"Sajnos úgy tűnik, hogy a stadionfelújítás egyelőre csak Dorel Coica ígérete marad, a minisztérium képviselői szerint erre még néhány évig nem lesz pénz" - mondta a polgármester.

Jó hír viszont, hogy esély van egy sportcsarnok megépítésére. A városnak jó ideje nagyon nagy szüksége lenne egy ilyenre, ami a városi tanács legutóbbi döntése értelmében a védelmi minisztériumtól átvett területen, a Vulturului utcában, a Draxlmaier gyár közelében épülhet fel.

"Az előző polgármester ígéretei 6-7 ezer férőhelyes sportcsarnok építéséről szóltak. A minisztérium illetve a CNI képviselőivel folytatott megbeszélés alapján egy 3 ezer férőhelyes csarnok megépítésére van reális esély"- mondta Kereskényi Gábor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: