2010-03-09 13:27:47• hírek • Kótai Levente

Stabilizálódott a munkanélküliek száma

Szatmár megyében február végére megállt a visszaesés.

Tilibasa Gheorghe a Szatmári Foglalkoztatásügyi Hivatal igazgatója megnyugtató statisztikai mutatókról számolt be kedden, a Prefektúrán megtartott gyűlésen. Annak ellenére, hogy az elmúlt hónapban is voltak elbocsájtások, mégis megszűnt a munkanélküliek összlétszámának növekedése. A februári mérleget tekintve úgy tűnik, hogy 7%-on sikerült megállítani a munkanélküliség arányát Szatmár megyében. Jelenleg megyei szinten 6983-an részesülnek munkanélküli segélyben. Az igazgató által bemutatott adatok szerint februárban közel 200 ember került az utcára.

A stabilitást az új munkahelyek megjelenése hozta meg. Jelenleg 247 betöltetlen munkahely van megyehatáron belül, és 37 külföldön. A legnagyobb befogadókészséggel a textilipar bír: Szatmárnémetiben 23, Avasfelsőfaluban 93 varrónőt vagy szabót keresnek. Szintén keresettek a bőrvarrásban szakavatottak, közülük 40 személyt alkalmaznának a megyében.

Még kérdéses, hogy a beállt egyensúly mennyire törékeny. Egyetlen hónap pozitív mutatója nem feltétlenül mérvadó adat ahhoz, hogy szebb jövőt lehessen jósolni belőle. Mindenesetre 2008 novembere óta ez az első hónap, hogy nem romlott a helyzet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: