2009-03-28 19:02:37• hírek • Szatmár.ro

Spring day 2009

Szombaton zajlott a Spring day 2009 országos kórusverseny megyeközi szakasza a szatmárnémeti Ioan Slavici Főgimnáziumban, melyet a kreativitás és innováció európai éve kezdeményezés alkalmából szerveztek meg.

A 2009 a kreativitás és innováció európai éve. Jelmondata: „Képzelj! Alkoss! Újíts!". A kezdeményezés célja rámutatni a kreativitásnak és az innovációnak a gazdasági, társadalmi és egyéni jólét megteremtésében betöltött fontos szerepére.

A kreativitás és innováció európai évének egyedi célkitűzései, többek között a kreativitásnak, az innovációnak és a vállalkozó szellemnek a személyes fejlődésben és a gazdasági növekedésben és foglalkoztatottságban betöltött fontos szerepének tudatosítása.

A célok eléréséhez európai, országos, regionális és helyi szinten konferenciákat, rendezvényeket és egyéb kezdeményezéseket szerveznek a kreativitás és innovációs képesség fontosságával kapcsolatos figyelemfelkeltés céljából.

 

Ez alkalomból szombaton kórusversenyt tartottak a szatmárnémeti Ioan Slavici Főgimnáziumban. A rangos megmérettetésen 13 középiskolás diákokból álló kórus vett részt, akik a környező megyékből utaztak városunkba, úgy mint Bihar, Beszterce-Naszód, Kolozs, Máramaros és Szatmár megyékből.

A zsűrinek igen nehéz dolga volt a nemzetközi döntőre továbbjutó három legjobb kórus kiválasztásakor, ugyanis értékelésük szerint, rendkívül erős volt a mezőny.

A rangos megmérettetésen 13 középiskolás kórus vett részt

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: