2009-04-17 19:59:00• hírek • Szatmár.ro

Sporttörténelem: a négy közé jutott a VSK

Sporttörténelmet írt a VSK női együttese, amely bejutott a legjobb négy közé, miután a rájátszás harmadik találkozóján a címvédő Arad otthonában győzött.

A lányok az első negyedben igen jól kezdtek, és 3 percnyi játék után elhúztak 8:2-re, ám utána két perc alatt a hazaiak egyenlítettek 8:8-ra. A negyed második részében egy perccel a vége előtt a hazaiak a meccs során először vették át a vezetést ( 14:13), ám Czukor hármasával az első tíz perc végén ismét a VSK vezetett.

A második negyed elején fordítottak az aradiak, csak rövid ideig örülhettek. Utána viszont már csak a szatmáriak szereztek pontokat, és a nagyszünetre már kilenc lett a VSK előnye. A harmadik negyed két gyors szatmári kosárral kezdődött, így már 13 pontosra nőtt a VSK előnye (40:27).

A mindent eldöntő játékrészben tartotta előnyét a szatmári együttes, bár három perccel a lefújás előtt a BC ICIM négy pontra felzárkózott, Dan Fleseriu tanítványai kitartottak és hét ponttal megnyerték az összecsapást. A VSK a négy között a bajnoki címre legfőbb esélyes Târgoviştei BC MCM ellen mérkőznek, a párharc 3 nyert meccsig tart. A másik ágon az Alexandriai Teleorman és a Sepsiszentgyörgyi LMK Sepsi BC mérkőzik.

A osztály, rájátszás, 3. mérkőzés: Aradi BC ICIM-Szatmárnémeti VSK 54:61 (14:16, 13:20, 14:13, 13:12). A szatmári pontszerzők: C. Pop 19, Czukor 14, Graham 11, Drăgoescu 9, Urse 6, Pricop 2.

Mágállíthatatlanok voltak a lányok, 54:61-re nyertek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: