2010-11-18 15:47:34• hírek • Póti Orsolya

Sporttal a dohányzás ellen

A Szamárnémeti Drogprevenciós Központ a Füstmentes Világnap alkalmából nevelő jellegű programot szervezett az I.-VIII. Osztályos diákoknak.

A Füstmentes Világnapot november 18-án tartják, melynek keretén belül az Országos Drogellenes Ügynökség „Védjétek a gyerekeket: ne engedjétek, hogy beszívják a dohányfüstöt" elnevezéssel indított el egy felvilágosító jellegű projektet.

A rendezvény célja a közösség informálása a gyerekek, fiatalok és felnőttek dohányzási szokásairól, a passzív dohányzásról, valamint  a sporttevékenységek előtérbe hozása, főként a kosárlabdázás népszerűsítése.

A Szatmárnémeti Drogprevenciós Központ csütörtök délután a „Grigore Moisil" Általános Iskolába látogatott, ahol Dr. Celia Tincau előadást tartott a dohányzás negatív hatásáról, a dohányzás következtében kialakult betegségekről, és az egészséges életmódról, azaz a sport előnyeiről. Ezenkívül a központ önkéntesei információs anyagokat, plakátokat és szórólapokat osztogattak az iskolásoknak.

„Idén először tartottunk Szatmárnémetiben ilyen jellegű programot, de célunk, hogy ezentúl minden évben megszervezzük ezt. A program folytatásaként november 19-21 között „Légy Fair Play!" elnevezéssel kosárlabda-bajnokságot szervezünk Szatmár megye általánosiskolái között. A diákok a csütörtöki nap folyamán megkapták a játék szabályát tartalmazó tájékoztató anyagot; az első meccs pénteken 14 órától, hétvégén pedig délelőtt 9 órától veszi kezdetét." - mondta el Nastor Cecilia tanárnő, a program vezetője.


Felvilágosító jellegű előadást tartottak a diákoknak
Felvilágosító jellegű előadást tartottak a diákoknak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: