2011-07-19 16:09:46• hírek • Szatmár.ro

Sportszerűségből megint jeles Gyenes

Mindkét szatmári motoros végigment a hard-enduro verseny második szakaszán.

Szászváros felé haladtak hegyen-völgyön, sőt, árkon-bokron át a Red Bull Romaniacs, a világ legnehezebb enduro-motorversenyének résztvevői a megmérettetés második szakaszának alkalmával. A legnehezebb terepen, a Profi kategóriában versenyző Gyenes Maninak sajnos nem sikerült bejutnia az első tízbe, de sportszerűségből megint tízesre vizsgázott. Az egyik versenytárs, Darryl Curtist ugyanis bajba került, mert motorja egy kisebb szakadékba esett és nem tudta kihúzni. Az arra motorozó Gyenes és a cseh Martin Volny azonnal megálltak, hogy segítsenek a versenytársnak, és hárman végül negyed óra alatt mentették ki a motort, így Curtis is folytatni tudta a versenyt.

Sajnos a kimaradás értékes percekkel hosszabbította meg az Autonet Import kft. által is támogatott motorost, aki végül 7:35:21 óra alatt ért célba. A Profi kategóriában a 188 kilométeres távot az új-zélandi Chris Birch (KTM, 6:08:48 óra)gyűrte le a leggyorsabban, utána a brit Graham Jarvis (Husaberg, 6:11:46 óra) és a német Andreas Lettenbichler (Husqvarna, 6:27:33 óra) következett. A német eredménye azért is kiemelkedő, mert előző este bokaszalag-szakadást szenvedett...

A másik résztvevő, a Dani Otillal csapatban versenyző Nagy Krisztián a Hobby Team kategóriában ötödik helyen végzett, összetettben a csapat pedig a negyedik helyen áll. A harmadik helyezett Heinze-Knut duóhoz képest 1:16 perc a hátrányuk.

 


Árkon-bokron-patakon haladnak keresztül  Fotó: Dmitriy Vakulka
Árkon-bokron-patakon haladnak keresztül  Fotó: Dmitriy Vakulka


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: