2009-04-23 13:21:49• hírek • Parajdi Andrea

Sportrepülést is oktatnának

Sportrepülési programok állandó jellegű szervezését tervezi az Aeroclub Románia, a Szatmár Megyei Reptér területének egy részén.

A Szatmár Megyei Tanács kezdeményezésére az Aeroclub Románia, és a Szatmár Megyei Reptér együttműködési szerződés aláírását tervezi, annak érdekében, hogy a reptér területét minél szélesebb körben kihasználhassák.

Az Aeroclub Románia rendelkezik egy épülettel a Szatmár Megyei Reptér mellett, amely immár nyolc éve kihasználatlanul áll. A tervek szerint a Reptér területének egy részét használat céljából megkapná az Aeroclub, ahol különböző sportrepülési programokat szervezne, az épületben pedig akár elméleti oktatást is tartanának.

Chirea Costica, az Aeroclub Románia munkatársa lapunknak elmondta, nemrégiben folytattak egy tárgyalást a Megyei Tanáccsal, s mihamarabb szeretnék megkötni a partnerségi szerződést, ugyanis azt követően elindíthatnák az állandó jellegű repülési programokat.

Mint megtudtuk elsősorban ejtőernyőzésre és vitorlázó repülésre nyílna lehetőség, amelyen minden 16. életévét betöltött, repülés iránt érdeklődő személy részt vehet majd.

A fiatalok akár az ejtőernyőzést is kipróbálhatják

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: