2017-09-13 13:59:33• hírek • Kocsis Zoltán

Sportpályával köszöntötte a diákokat az új tanév Pusztadarócon

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Multifunkcionális, azaz több sportágnak is megfelelő sportpályával gazdagodott az iskolakomplexum Pusztadarócon a nyári nagy vakáció alatt. Nem ez az egyedüli újdonság azonban, amivel a gyerekeket fogadták az új tanév elején: az önkormányzat jelentős korszerűsítési munkálatokat végzett Pusztadarócon és Szamosdarán is.

A legnagyobb újdonság minden kétséget kizáróan a Pusztadaróci Általános Iskola új ékköve, a multifunkcionális sportpálya, amelyen ezentúl focizhatnak, kézilabdázhatnak, kosarazhatnak a gyerekek. A pálya miatt ráadásul az iskola bejáratát is módosítani kellett, minek következtében gépkocsikkal már másutt lehet behajtani az udvarra.

Jelentős korszerűsítési munkálatokat végeztek Szamosdarán is, ahol egyrészt csúszásgátló műanyagra cserélték a régi parkettet és hasonló anyaggal vonták be a belső falakat. Ami alaposan megkönnyíti a karbantartást, tisztítást. Másrészt pedig új fásszínt volt kénytelen építeni az önkormányzat, mivel a régi ledőlt.

Ugyan nem tartozik a tanügy területéhez, itt jegyeznénk meg, hogy a daróci kultúrotthon is jelentős fejlesztésen esett át: az önkormányzat saját forrásaiból kiépíttette a központi fűtési rendszert. Korábban ugyanis csak légkondicionáló berendezés működött az Ember Géza kúriában. Ezen kívül felújították a konyhát, a mellékhelyiségeket, foglalta össze a nyáron elvégzett munkát Gaman Mihály polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: