2019-07-30 09:50:54• hírek • Nagy Tímea

Sportpályákat újítottak fel. Vajon meddig vigyázunk a rendbe tett közösségi terekre?

A polgármesteri hivatal rendbe tette a 15-ös és a 17-es lakónegyedek műfüves focipályáit. Nem az a kérdés, hogy jól tették-e, hanem az, megérte-e megcsináltatni azért, hogy legyen mit tönkretenni.

Az önkormányzat közleményében megkéri a lakosságot, hogy összefogásban, közös erővel vigyázzanak – vigyázzunk a korszerűsített sportlétesítményekre. Aki rongálás közben rajtakap valakit vagy erre utaló jeleket tapasztal, hívja fel bátran a Helyi Rendőrség számát. A telefonszámok bármelyikén értesíthetik a hatóságot: 0361-919, 0733-956970, 0261-727020.

 

 

Több szem többet lát! A hivatal mégsem rendelhet minden focipálya, játszótér és park mellé 2-2 rendőrt 24 órás szolgálatra. Közösen viszont visszaszorítható lenne a rosszindulatú rombolás.

 

Városszerte nagy problémát jelent a vandalizmus. Tavaly előtt 526 rongálás miatt indított eljárást a Szatmár Megyei Rendőrség, 2018-ban pedig 505 ügy született ebből az okból kifolyólag. Idén is beszámoltunk már nagyobb horderejű „csínytevésekről”, mint a 16-os lakónegyed környékén, az ártéri piknikövezetben történt rombolás vagy a 15-ös lakónegyed kórház közeli parkjában a padok és a kukák esete. Ezeket azóta helyreállították, ám az arra járók nap mint nap tanúi a helytelen, nemtörődöm használatnak.

 

 

 

Szomorú tapasztalat, hogy nem ügyelünk kellőképp arra, ami nem a sajátunk. Sajátnak pedig csak azt tekintjük, amiért pénzt adtunk ki a pénztárcánkból. Éppen ezért fontos a kérdés, miért gondolunk másként, senki szigeteként a közterületekre? A dolgozó és vásárolni járó ember is adózik, s ennek egy része az állami költségvetésbe, majd a helyi költségvetésbe áramlik. Kié is akkor a pad, a játszótér és a focipálya?

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: